ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Τανζανία για νέα μεταδοτική ασθένεια - Τι γνωρίζουμε για τη θανατηφόρα νόσο

Συναγερμός στην Τανζανία για νέα μεταδοτική ασθένεια - Τι γνωρίζουμε για τη θανατηφόρα νόσο
Φωτογραφία Αρχείου από νοσοκομείο στην Τανζανία AP Photo/Khalfan Said

Τη ζωή σε πέντε ανθρώπους έχει κοστίσει νέα μεταδοτική ασθένεια στην Τανζανία, με τη χώρα να ζητά από εμπειρογνώμονες να διεξάγουν μελέτες για να εντοπίσουν το είδος της νόσου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την Πέμπτη (16/3).

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αυτή αναφέρει πως η ασθένεια αυτή εντοπίστηκε σε «επτά ανθρώπους με συμπτώματα, όπως πυρετός, εμετός, αιμορραγίες και νεφρική ανεπάρκεια».

Στην περιοχή της Καγκέρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που συνορεύει με την Ουγκάντα, έχουν μεταβεί γιατροί ειδικοί στις μεταδοτικές λοιμώξει για να διεξάγουν σχετικές μελέτες, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Τουμάινι Νάγκου.

«Ελήφθησαν δείγματα από τους ασθενείς και τους νεκρούς για να εντοπιστεί η προέλευση και το είδος της ασθένειας», σημείωσε η ίδια, καλώντας τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Η κατάσταση αυτή προέκυψε μετά από επιδημικό επεισόδιο του ιού Έμπολα στην Ουγκάντα, που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις μήνες και προκάλεσε τον θάνατο 55 ανθρώπων. Να σημειωθεί ότι, η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της επιδημίας τον Ιανουάριο.

Πέρυσι η Τανζανία εντόπισε ξέσπασμα λεπτοσπείρωσης, που είναι γνωστή και ως «νόσος των ποντικών», από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι στην περιοχή Λίντι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Αυτή η βακτηριακή ασθένεια, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποια θηλαστικά, διαδίδεται από νερό ή τροφή που έχει μολυνθεί από τα ούρα ζώων που έχουν προσβληθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ