ΚΟΣΜΟΣ

Silicon Valley Bank: Από την πτώχευση σε διακοπές στη Χαβάη ο πρώην CEO

Silicon Valley Bank: Από την πτώχευση σε διακοπές στη Χαβάη ο πρώην CEO
Οι εργαζόμενοι της Silicon Valley Bank κατηγορούν τον Μπέκερ, ότι δυο μέρες πριν από την κατάρρευση, πούλησε 12,5 χιλιάδες μετοχές αξίας 3.6 δις δολαρίων για να βγάλει κέρδος GES Photo / Public Domain

Την ώρα που η Silicon Valley Bank καταρρέει, έχοντας καταθέσει αίτημα πτώχευσης, ο πρώην CEOΓκρέγκορι Μπέκερ, έφυγε σε διακοπές στη Χαβάη και άφησε -κυριολεκτικά- πίσω του συντρίμμια.  

Ο Μπέκερ εθεάθη σε βίλα στη Χαβάη και μάλιστα, η Daily Mail, δημοσίευσε φωτογραφίες του από τις διακοπές με το σχόλιο της ιστοσελίδας να αναφέρει ότι όχι απλώς βρίσκεται στη Χαβάη, αλλά, απολαμβάνει τον ήλιο στο εξοχικό του αξίας 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ οι πιστωτές «κυνηγούν» τη Silicon Valley Bank και χιλιάδες πελάτες ανησυχούν για το πότε - ή ακόμα και αν - θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά τους, το πρώην αφεντικό της Silicon Valley Bank, προτίμησε τα μπάνια στη Χαβάη.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι της Silicon Valley Bank ρίχνουν τις ευθύνες στον Μπέκερ, ο οποίος δυο μέρες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας πούλησε 12,5 χιλιάδες μετοχές αξίας 3.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να προλάβει να βγάλει κέρδος.

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11

Εν τω μεταξύ αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 λόγω πτώχευσης υπέβαλε σήμερα η SVB Financial Group, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times πρόκειται για τη μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank, τον βραχίονα λήψης καταθέσεων που έχει διαχωριστεί και τώρα βρίσκεται υπό την εποπτεία της Federal Deposit Insurance Corporation.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank

Η κατάρρευση Silicon Valley Bank είναι γεγονός και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις δεν έχουν τελειωμό. Την ώρα που οι καταθέτες σε αμόκ τραβούν τα χρήματα τους από τις τράπεζες οι εργαζόμενοι του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ρίχνουν το φταίξιμο στον διευθύνων σύμβουλο της τράπεζας κατηγορώντας τον ότι πούλησε 3,6 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές λίγο πριν την κατάρρευση.

Η ανησυχία μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank μετατράπηκε σε πανικό. Οι καταθέτες τράβηξαν από τις Αμερικανικές τράπεζες 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο. Οι αγορές σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Ασία έχασαν συνολικά 465 δισεκατομμύρια δολάρια, από την τραπεζική κρίση των τελευταίων ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ