«Ιστορική απόφαση» για την Ουκρανία η έκδοση εντάλματος σύλληψης του Πούτιν
Την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτησαν ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Ο Ουκρανός γενικός εισαγγελέας Αντριι Κόστιν δήλωσε ότι η απόφαση του ΔΠΔ, το οποίο κατηγόρησε τον Πούτιν ως υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, είναι «ιστορική για την Ουκρανία και για ολόκληρο το σύστημα διεθνούς δικαίου».
Ο Αντρίι Γιέρμακ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Ζελένσκι, δήλωσε ότι η έκδοση του εντάλματος είναι «μόνο η αρχή».
Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες ότι οι δυνάμεις της έχουν διαπράξει φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής της στη γείτονά της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Ζαχάροβα: Η απόφαση για τον Πούτιν δεν έχει καμία σημασία για τη Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ
Ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
ΕΛΛΑΔΑ
Άγιος Παντελεήμονας: 29χρονος σε αμόκ έσπασε πάνω από 30 αυτοκίνητα με ξύλινο κοντάρι
11:39
ΕΛΛΑΔΑ
Ξυπολυτάς στο CNN Greece: Drones, σένσορες στα δάση και περισσότερα πυροσβεστικά ενόψει καλοκαιριού
11:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Καμπανάκι» Τζιτζικώστα για πιθανές ελλείψεις καυσίμων μετά τον Ιούνιο αν συνεχιστεί ο πόλεμος (vid)
11:32
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Κόλλιας (OEE) στο CNN Greece: Να φτάσουν γρήγορα τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην πραγματική οικονομία
11:29
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ