ΚΟΣΜΟΣ

«Μόλις έχασα τα μισά λεφτά μου»: Τα δάκρυα της Σάρον Στόουν για την κατάρρευση της SVB

«Μόλις έχασα τα μισά λεφτά μου»: Τα δάκρυα της Σάρον Στόουν για την κατάρρευση της SVB
Η Σάρον Στόουν AP Photo/Chris Pizzello

Τη μισή της περιουσία, ισχυρίζεται πως έχασε η πασίγνωστη ηθοποιός Σάρον Στόουν, έπειτα από την κατάρρευση της της Silicon Valley Bank πριν λίγες μέρες.

Η ηθοποιός έλαβε το Βραβείο Θάρρους κατά τη διάρκεια τελετής του Γυναικείου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF) και συμμετείχε στον έρανο που γίνεται στο πλαίσιο αυτό.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανέφερε χαρακτηστικά: «Ξέρω ότι πρέπει να ασχοληθείς και να καταλάβεις πως το να διαχειρίζεσαι χρήματα είναι δύσκολο. Είμαι τεχνικά ηλίθια, αλλά μπορώ να γράψω μια επιταγή. Και αυτή τη στιγμή ξέρω τι συμβαίνει. Μόλις έχασα τα μισά λεφτά μου σε αυτό το τραπεζικό πράγμα και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ερχόμουν».

H Στόουν συνέχισε ότι η παρουσία της στον έρανο γίνεται μετά τον πρόσφατο θάνατο του αδερφού της Πάτρικ Στόουν σε ηλικία 57 ετών λόγω καρδιακής νόσου.

«Ο αδερφός μου μόλις πέθανε, και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ήμουν εδώ. Δεν είναι εύκολη στιγμή για κανέναν από εμάς. Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τον κόσμο, αλλά σας λέω, δεν βάζω κάποιον πολιτικό να μου πει τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω», είπε και πρόσθεσε: «Πώς μπορώ και πώς δεν μπορώ να ζήσω, και ποια είναι η αξία της ζωής μου και ποια δεν είναι. Σηκωθείτε λοιπόν. Σηκωθείτε και πείτε τι αξίζετε. Σας προκαλώ. Αυτό είναι το θάρρος».

Η Στόουν θυμήθηκε ότι της είπαν ότι είχε καρκίνο του μαστού λόγω ενός μεγάλου όγκου στο στήθος της. Ο όγκος αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν καλοήθης, αλλά είχε ως αποτέλεσμα η ηθοποιός να υποβληθεί σε επανορθωτική επέμβαση το 2001.

«Πήγα στο νοσοκομείο λέγοντας: "Αν με ανοίξετε και είναι καρκίνος, σας παρακαλώ να αφαιρέσετε και τα δύο στήθη μου", γιατί δεν είμαι άτομο που με καθορίζει το στήθος μου», μοιράστηκε η Στόουν.

Η κατάρρευση της SVB και το μήνυμα Μπάιντεν

Την περασμένη εβδομάδα, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια έκλεισε ξαφνικά τη SVB, λίγο αφότου η τράπεζα αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί πλήγμα 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πώληση 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ομολόγων της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αργότερα διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι το «τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ