ΚΟΣΜΟΣ

Άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και τον δάγκωσε αλιγάτορας

Άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και τον δάγκωσε αλιγάτορας
(AP PhotoLynne Sladky)

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένας άντρας άκουσε ένα χτύπημα στην πόρτα του σπιτιού του και, μόλις την άνοιξε για να δει ποιος είναι, τον δάγκωσε ένας αλιγάτορας μήκους 2,8 μέτρων.

Ο Σκοτ Χόλινγκσγουορθ, από την Ντεϊτόνα, είπε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WKMG ότι έβλεπε τηλεόραση με τη σύζυγό του όταν άκουσε ένα χτύπημα στην πόρτα και σηκώθηκε για να δει τι συνέβαινε.

«Σηκώθηκα και κατευθύνθηκα προς την πόρτα, την άνοιξα και προσπαθούσα να φτάσω στα φώτα. Είχα βγει ελάχιστα έξω, όταν το πόδι μου γαντζώθηκε και άρχισε να τρέμει πολύ βίαια», είπε περιγράφοντας το συμβάν.

«Ήταν απλώς απίστευτη έκπληξη και σοκ», είπε. «Υποψιάζομαι ότι εξέπληξα τον αλιγάτορα όσο με εξέπληξε και εκείνος».

Ο Χόλινγκσγουορθ δέχθηκε δαγκωματιά στο άνω μέρος του μηρού και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για τα τραύματά του. Αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Η Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα βρήκε τον αλιγάτορα και του έκανε ευθανασία.

Η Φλόριντα έχει έναν μεγάλο και ακμάζοντα πληθυσμό αλιγατόρων που συχνά έρχεται σε επαφή με τους κατοίκους καθώς επεκτείνεται στους βάλτους και τις υδάτινες εκτάσεις της πολιτείας. Οι επιθέσεις και οι τραυματισμοί είναι σπάνιοι αλλά συμβαίνουν.

Τον περασμένο μήνα, μια 85χρονη γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της πέθανε όταν ένας αλιγάτορας την τράβηξε σε μια λίμνη στη νοτιοανατολική Φλόριντα, αφού προσπάθησε να υπερασπιστεί το κατοικίδιό της από επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ