ΚΟΣΜΟΣ

Πυρά Κίνας κατά των ΗΠΑ: Τεράστια τα κέρδη τους από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πυρά Κίνας κατά των ΗΠΑ: Τεράστια τα κέρδη τους από τον πόλεμο στην Ουκρανία
AP/Evgeniy Maloletka

Τον ισχυρισμό πως οι ΗΠΑ έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην Ουκρανίακαι βλέπουν αυτό τον πόλεμο ως ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα, αναφέρει σε έκθεσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Στην έκθεση τονίζεται δε, πως συνεχίζουν μάλιστα «να ρίχνουν λάδι στη φωτιά», αποκομίζοντας τεράστια κέρδη για τον στρατιωτικό-βιομηχανικό και ενεργειακό τους τομέα.

Σύμφωνα με την ertnews.gr, οι ΗΠΑ αντί να λάβει μέτρα για την προώθηση της κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον συνέχισε να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να αποκομίζει τεράστια κέρδη από τον πόλεμο στον στρατιωτικό, βιομηχανικό, ενεργειακό και άλλους τομείς.

«Οι ΗΠΑ έχουν επίσης χαρακτηρίσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία ως αντιπαράθεση μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

«H λεγόμενη δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και καιρό περιβάλετε από ομάδες ατόμων με κοινά συμφέροντα και κεφάλαια, φέρνοντας αστάθεια και χάος στον κόσμο. Τον Αύγουστο του 2022, η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, επέμεινε να επισκεφθεί την Ταϊβάν παρά την έντονη διαμαρτυρία της Κίνας. Αυτή ήταν μια μεγάλη πολιτική πρόκληση που επιδείνωσε τις εντάσεις μεταξύ των στενών στην Ταϊβάν», συμπληρώνουν επίσης οι συντάκτες της έκθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ