ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο ένοπλος που εισέβαλε σε κλαμπ στη Φλόριντα

Νεκρός ο ένοπλος που εισέβαλε σε κλαμπ στη Φλόριντα

Πάνω από είκοσι είναι οι νεκροί μετά από εισβολή ενόπλου σε κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα ενώ κι ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας υπάρχουν πολλοί νεκροί, πάνω από είκοσι και τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής. Μεταξύ αυτών κι ένας αστυνομικός.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αστυνομία κλήθηκε μετά από αναφορές για πυροβολισμούς μέσα στο κλαμπ. Οι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν έφοδο και υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τον δράστη ενώ στη συνέχεια εκείνος πήρε μαζί του ομήρους και οχυρώθηκε στο κλαμπ.

Η αστυνομία έλαβε την απόφαση να επέμβει και εισέβαλε στο χώρο που βρισκόταν ο ένοπλος. Κατά την ανταλλαγή πυρών, ο δράστης σκοτώθηκε. Μαζί του είχε ένα αυτόματο τουφέκι, ένα περίστροφο και μια συσκευή η οποία εξετάζεται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας θεωρεί η αστυνομία του Ορλάντο την επίθεση και οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ένας "μοναχικός λύκος", αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια".

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν πολλοί τραυματίες σε νυχτερινό κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα, μετά από εισβολή ενόπλου. Οι αρχές προειδοποίησαν τον κόσμο να μείνει μακριά από την περιοχή καθώς η κατάσταση βρισκόταν σε εξέλιξη.

"Υπάρχουν τραυματίες, προς το παρόν δεν ξέρω αν υπάρχουν και νεκροί", είπε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι συνάδελφοί του ερευνούν τον χώρο και προσπαθούν να βγάλουν έξω όλους τους πελάτες και το προσωπικό.

Αρχικές μαρτυρίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον επτά ανθρώπους οι οποίοι είχαν χτυπηθεί από τα πυρά του ενόπλου στο club Pulse.

Ο ένοπλος, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πυροβόλησε τουλάχιστον 20 φορές κι είχε οχυρωθεί μέσα στο κλαμπ.

Εφημερίδα του Ορλάντο μετέδωσε την πληροφορία ότι ο ένοπλος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και κρατούσε ομήρους.

Πολλοί θαμώνες του κλαμπ ανέφεραν στα social media ότι αναζήτησαν καταφύγιο πίσω από το μπαρ, άλλοι έπεσαν στο πάτωμα ενώ αρκετοί κατάφεραν να ξεφύγουν από την έξοδο κινδύνου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ένα βίαιο έγκλημα σημειώνεται στην πόλη του Ορλάντο. Το βράδυ της Παρασκευής, μια νεαρή τραγουδίστρια, η Κριστίνα Γκρίμι, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι The Voice, δολοφονήθηκε ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από μια συναυλία στο Plaza Live, σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το Pulse.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ