ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα, προβλέπει ο Όλαφ Σολτς

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα, προβλέπει ο Όλαφ Σολτς
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς AP Photo/David Mareuil

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς προεξόφλησε, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τη Δευτέρα 20/3, πως ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας, δεν θα τελειώσει σύντομα.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να διαρκέσει πολύ καιρό», τόνισε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα Rheinische Post στο Ντίσελντορφ.

«Ακόμη κι αφού τελειώσει ο πόλεμος, δεν θα γίνουν ξανά όλα φυσιολογικά αμέσως. Αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας για να εγγυηθούμε πως ο πόλεμος θα τελειώσει», συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος.

Είπε ακόμη πως δεν πιστεύει στην ιδέα της ανατροπής ηγετών όπως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διά της βίας από το εξωτερικό. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν —είπε ο κ. Σολτς— τον διαβεβαίωσε πως δεν επιδιώκει κάτι τέτοιο.

«Υποστηρίζω τον αμερικανό πρόεδρο σε αυτό», ανέφερε ο καγκελάριος.

Δεν είναι δυνατόν να υπαγορεύσει η Ρωσία τους όρους για την ειρήνη στη χώρα όπου εισέβαλε, πρόσθεσε ο κ. Σολτς. «Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστική την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ