Ζελένσκι για νέα βοήθεια από ΕΕ: Η πορεία για τη νίκη του κράτους τρομοκράτη είναι ασταμάτητη
Ανανεώθηκε:
Την ικανοποίηση και το «ευχαριστώ» του για τη νέα στρατιωτική βοήθεια που θα προσφέρουν Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Προβλέπονται ταχείες παραδόσεις και παραγωγή πυρομαχικών», διαβεβαίωσε ο κ. Ζελένσκι στο καθημερινό μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του χθες το βράδυ. Πρόκειται για «στρατηγικό βήμα», πρόσθεσε.
Η ΕΕ ανακοίνωσε πως θα δαπανήσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να εφοδιάσει την Ουκρανία με 1 εκατομμύριο οβίδες για το πυροβολικό τους επόμενους δώδεκα μήνες. Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, παρουσίασαν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για να προσφερθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πυρομαχικά και νέα όπλα, αξίας 350 δισεκ. δολαρίων.
«Αυτό ενισχύει την πεποίθηση πως είμαστε ενωμένοι κι ότι η πορεία προς τη νίκη επί του κράτους τρομοκράτη είναι ασταμάτητη», σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, που προηγουμένως χθες επικοινώνησε με ευρωπαίους ηγέτες για να τους ευχαριστήσει προσωπικά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόλεμος Ουκρανία: Kαθ’ οδόν προς το Κίεβο o πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
Ζελένσκι: Πάνω από 1.100 Ρώσοι στρατιώτες νεκροί στο Μπαχμούτ σε μια εβδομάδα
Στην δικαιοσύνη σήμερα ο Άρης Μουγκοπέτρος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή απειλή
10:28
Ο Πούτιν είπε στον Μπους ότι η Ουκρανία ήταν «μέρος της Ρωσίας» το 2001
10:15
Ζελένσκι: Πολλά μπορεί να αποφασιστούν πριν την Πρωτοχρονιά- Συνάντηση με Τραμπ στο άμεσο μέλλον
10:02
Ροδόπη: Νεκρό 7χρονο παιδί μετά από πυρκαγιά στο σπίτι του - Νοσηλεύεται και το αδελφάκι του
09:50