Τουρκία: Το HDP δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου
Ανανεώθηκε:
Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP) και οι σύμμαχοί του δεν θα κατεβάσουν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε η Πέρβιν Μπουλντάν, μέλος της προεδρίας του κόμματος που έχει τον ρόλο του ρυθμιστή στις τουρκικές εκλογές, θέτοντας ένα ακόμη πρόσκομμα στις προοπτικές επανεκλογής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ανακοινώνοντας την απόφαση του κόμματος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Περβίν Μπουλντάν δεν αποσαφήνισε αν η περί το HDP συμμαχία θα υποστηρίξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μετά την συνάντησή τους το περασμένο σαββατοκύριακο.
Το HDP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα του τουρκικού κοινοβουλίου και συγκεντρώνει την υποστήριξη του 10% του εκλογικού σώματος, διαδραματίζοντας ρόλο «κλειδί» στις προεδρικές εκλογές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι Κούρδοι στρέφονται κατά του Ερντογάν και «ρυθμίζουν» τις εκλογές στην Τουρκία
Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν; Επαναλάμβανε τις ίδιες προτάσεις σε ομιλία του
SPONSORED
Εκρήξεις στην Τεχεράνη μετά την επίθεση στο Ισραήλ: Το Ιράν απειλεί με κλείσιμο του Μπαμπ ελ Μαντέμπ
07:08
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (08 Ιουνίου)
06:30
Πρόγραμμα «e-Astypalea»: Ποια η προθεσμία - Πώς να υποβάλλετε αίτηση
06:00
Στις 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω» - Ποια τα κριτήρια
05:00