ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση χάκερ σε κυβερνητικούς ιστοτόπους «ενάντια στη ρωσοφοβική Ιταλία»

Επίθεση χάκερ σε κυβερνητικούς ιστοτόπους «ενάντια στη ρωσοφοβική Ιταλία»
Unsplash

Νέα κυβερνοεπίθεση δέχτηκαν Ιταλικοί θεσμικοί ιστότοποι, το πρωί της Τετάρτης 22/3, της οποίας την ευθύνη ανέλαβαν Ρώσοι χάκερ της συλλογικής ομάδας «Noname 057».

Σύμφωνα με την ertnews.gr, οι επιθέσεις έγιναν εναντίον των ιστότοπων του Υπουργείου Μεταφορών και της Atac, της εταιρεία που διαχειρίζεται τα ΜΜΜ της Ρώμης, και οι ιστοσελίδες βρέθηκαν λειτουργίας για περίπου μία ώρα.

Οι χάκερ αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την εμπλοκή της Ιταλίας στη σύρραξη της Ουκρανίας, συγκεκριμένα το γεγονός πως «20 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στην Ιταλία για τη χρήση του (αντιπυραυλικού συστήματος) Samp-T», αλλά και την δήλωση της Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με την οποία «οι συνθήκες για την έναρξη μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας στην Ουκρανία δεν είναι ακόμη ώριμες».


Τόνισαν επίσης πως «οι ddos πύραυλοί μας προς το ιταλικό ρωσοφοβικό διαδικτυακό σύστημα, είναι” και μάλιστα πρόσθεσαν το μήνυμα “Frattasi, είμαστε καθ’ οδόν», αναφερόμενοι στο νέο διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας της Ιταλίας, Bruno Frattasi.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ