ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο σε τουρίστα που έκανε «βόλτες» με τη Φερράρι του σε πλατεία της Φλωρεντίας

Πρόστιμο σε τουρίστα που έκανε «βόλτες» με τη Φερράρι του σε πλατεία της Φλωρεντίας
Η κόκκινη Ferrari του τουρίστα, με την οποία έκανε βόλτες στην Piazza della Signoria της Φλωρεντίας Courtesy Municipality of Florence

Αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ βρέθηκε ένας Αμερικάνος τουρίστας στην Φλωρεντία, τη Δευτέρα (20/3), όταν άρχισε να κάνει βόλτες με μία κατακόκκινη Ferrari Spider του στην «Piazza della Signoria», μία γραφική πεζοδρομημένη πλατεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Φλωρεντίας.

Ωστόσο, εκτός από την επιβολή προστίμου οι τοπικές αστυνομικές αρχές της πόλης συνέλαβαν τον τουρίστα, καθώς είδαν το αυτοκίνητο να διαγράφει μια τρελή πορεία κατά μήκος της παρακείμενης οδού «Via dei Gondi».

Επί τόπου η αστυνομία του επέβαλε πρόστιμο 470 ευρώ (506 δολάρια), καθώς μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσε, διαπίστωσε ότι ο άνδρας δεν είχε τα κατάλληλα έγγραφα για να οδηγεί στους δρόμους της Ιταλίας, πόσο μάλλον στις πλατείες της.

«Οι έλεγχοι έδειξαν ότι ο 43χρονος οδηγός είχε αμερικανική άδεια οδήγησης που δεν ήταν σύμφωνη με τις διεθνείς συμβάσεις και δεν διέθετε διεθνή άδεια οδήγησης ή επίσημη μετάφραση αυτής», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος της Φλωρεντίας.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Έγινε καταγγελία για στάθμευση σε πεζόδρομο, οδήγηση στην αντίθετη κατεύθυνση και μη συμμορφούμενη άδεια οδήγησης, το πρόστιμο ήταν συνολικά 470 ευρώ, το οποίο πλήρωσε απευθείας στους αρμόδιους».

Να σημειωθεί, δε, ότι η πλατεία αποτελεί σταθμό μεγάλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, καθώς εκεί βρίσκεται η γκαλερί Ουφίτσι, που διαθέτει μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης της Ιταλίας και κατά συνέπεια κατακλύζεται από τουρίστες.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που οι τουρίστες μπλέκουν σε μπελάδες στα ιστορικά σημεία της Ιταλίας.

Τον Ιανουάριο, επεβλήθη πρόστιμο 500 ευρώ (περίπου 540 δολαρίων) σε έναν Καλιφορνέζο τουρίστα, καθώς και εκείνος με τη σειρά του οδηγούσε πάνω από το Ponte Vecchio, μια αρχαία, πεζοδρομημένη γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Άρνο στη Φλωρεντία.

Αντίστοιχα, τον περασμένο Μάιο, ένας Σαουδάραβας συνελήφθη στην προσπάθειά του να φύγει από την Ιταλία, αφού οδήγησε ένα νοικιασμένο σπορ αυτοκίνητο Maserati κάτω από τα Ισπανικά Σκαλοπάτια στη Ρώμη και διέφυγε από το σημείο αφού το όχημα κόλλησε στα μισά της διαδρομής. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καταστροφή πολιτιστικού μνημείου.

Valentina DiDonato, CNN: US tourist fined $500 for driving Ferrari into Florence’s famous piazza

ΔΗΜΟΦΙΛΗ