ΚΟΣΜΟΣ

«Παραλύει» από τις απεργίες η Γαλλία - Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον Μακρόν

«Παραλύει» από τις απεργίες η Γαλλία - Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον Μακρόν
AP/Lewis Joly

Συνεχίζονται για ένατη μέρα, σήμερα Πέμπτη 23/3, οι απεργίες στην Γαλλία, καθώς χιλιάδες πολίτες βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν, να προχωρήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τα εργατικά συνδικάτα εκτιμούν πως οι κινητοποιήσεις θα προσελκύσουν πλήθος πολιτών, ενάντια στην πολιτική του Γάλλου προέδρου, η οποία σύμφωνα με όσα δήλωσαν χαρακτηρίζεται από περιφρόνηση και ψέματα.

«Η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στον πρόεδρο είναι εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους», δήλωσε ο Philippe Martinez, ο οποίος ηγείται του σκληροπυρηνικού συνδικάτου CGT.

Η σημερινή απεργία προβλέπεται πως θα προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων, τα αεροδρόμια και τα σχολεία, ενώ οι κυλιόμενες απεργίες συνεχίζονται στις αποθήκες πετρελαίου και στον τομέα της καθαριότητας.

Δέκα χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους του Παρισιού λόγω των απεργιών

Οι αντιδράσεις έχουν αυξηθεί από τη στιγμή που η κυβέρνηση προώθησε το νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο χωρίς ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα τις τελευταίες επτά νύχτες, να λαμβάνουν χώρα πλήθος διαδηλώσεων τόσο στο Παρίσι, όσο και σε άλλες πόλεις, με συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ