ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Νιγηρία: 22 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο

Τραγωδία στη Νιγηρία: 22 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο
AP Photo

Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία, όταν ένα λεωφορείο βγήκε από το δρόμο, όταν έσκασε ένα από τα ελαστικά του, έπεσε πάνω σε κατοίκους του χωριού Ουντούμπο και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 21 άνθρωποι, βγήκε από τον δρόμο όταν έσκασε ένα από τα ελαστικά του και κατέληξε να πέσει πάνω σε κατοίκους του χωριού Ουντούμπο, οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από ένα δέντρο για να προστατευθούν από τον καυτό ήλιο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άχμεντ Μοχάμεντ Ουακίλ είπε ότι στο όχημα ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν και οι 21 επιβαίνοντες. Τέσσερις κάτοικοι του χωριού και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν. Ο αστυνομικός όμως υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του.

Τα πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, κυρίως λόγω των κακοσυντηρημένων δρόμων, της ταχύτητας που αναπτύσσουν οι οδηγοί αλλά και του γεγονότος ότι δεν τηρείται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περίπου 65.000 τροχαία που σημειώθηκαν την πενταετία 2016-21, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας.