Να απαγορευτεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Ρωσία προτείνει ο πρόεδρος της Δούμας
Tην απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Ρωσία, πρότεινε το Σάββατο (25/3) ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον για εγκλήματα πολέμου.
Ο Βολόντιν δήλωσε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η ρωσική νομοθεσία ώστε να απαγορεύονται όλες οι δραστηριότητες του ΔΠΔ στη χώρα και να τιμωρείται οποιοσδήποτε παρέχει «βοήθεια και στήριξη» σε αυτό.
«Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε τροποποιήσεις στη νομοθεσία ώστε να απαγορευθεί οποιαδήποτε δραστηριότητα του ΔΠΔ στο έδαφος της χώρας μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram. Οποιαδήποτε παροχή βοήθειας ή στήριξης στο Δικαστήριο θα πρέπει να τιμωρείται βάσει νόμου, πρόσθεσε.
Το ΔΠΔ εξέδωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Πούτιν κατηγορώντας τον ότι απέλασε παρανόμως εκατοντάδες παιδιά από την Ουκρανία στη Ρωσία.
Το Κρεμλίνο έχει καταγγείλει το ένταλμα σύλληψης, αν και το θεωρεί χωρίς νόημα.
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν είναι μέλη του ΔΠΔ, όμως 123 χώρες έχουν υπογράψει τη Σύμβαση της Ρώμης. Ούτε η Ουκρανία είναι μέλος του ΔΠΔ, αλλά το Κίεβο του έδωσε άδεια να ερευνήσει εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφός του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
CNNi: Μπορεί να συλληφθεί ο Πούτιν μετά το ένταλμα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο;
Ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Στα μπλόκα οι αγρότες με ανοιχτούς δρόμους - Το Σάββατο οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων
09:10
Ρωσία: Έξι χρόνια κάθειρξης στον επικεφαλής κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς
08:57
Από το Χόλιγουντ και τη μουσική μέχρι τον αθλητισμό: Οι 15 διάσημοι που καθόρισαν το στυλ το 2025
08:44
Ρόδος: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 10χρονου σε ορεινό χωριό του νησιού
08:31