ΚΟΣΜΟΣ

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» το Μισισίπι

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τον ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» το Μισισίπι
Το CNNi μετέδωσε ότι η κωμόπολη του Ρόλινγκ Φορκ έχει καταστραφεί ολοσχερώς AP Photo/Rogelio Solis

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ανεμοστρόβιλος και ισχυρές θύελλες έπληξαν την πολιτεία του Μισισίπι κατά την διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.

Επίσης, τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία ερευνούν μία ζώνη καταστροφής μήκους 100 χιλιομέτρων στην περιοχή του Σίλβερ Σίτι, στο δυτικό τμήμα της πολιτείας.

Το CNNi μετέδωσε ότι η κωμόπολη του Ρόλινγκ Φορκ έχει καταστραφεί ολοσχερώς. «Πολλοί στο δέλτα του Μισισίπι έχουν ανάγκη τις προσευχές σας και την προστασία του Θεού αυτήν την νύκτα», δήλωσε στο Twitter ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβ.

Η πόλη έχει πληθυσμό 1.800 κατοίκους, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές και εγκλωβισμένους και στην κοινότητα Silver City, στην οποία διαμένουν περίπου 220 κάτοικοι, σύμφωνα με το NBCnews.

«Φαίνεται από τις ζημιές, ότι επρόκειτο για έναν μεγάλο ανεμοστρόβιλο, ο οποίος κατέστρεψε την πόλη Ρόλιν Φόρκ», δήλωσε ο δήμαρχος Eldridge Walker.

Η ιατροδικαστής της κομητείας Σάρκλεϋ, Angelia Eason, δήλωσε ότι όλοι οι θάνατοι στο Ρόλινγκ Φόρκ σχετίζονται με τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι, ο ανεμοστρόβιλος που κατευθυνόταν προς το Ρόλιν Φόρκ αναμένεται να χτύπησε γύρω στις 20:05 το βράδυ.

Έτσι, τόσο στο Ρόλιν Φόρκ, όσο και στις γύρω περιοχές κηρύχθηκε συναγερμός «έκτακτης ανάγκης για ανεμοστρόβιλο», όρος που χρησιμοποιείται όταν υπάρχει σοβαρή απειλή για τη ζωή, η οποία, μάλιστα, έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Στην περιοχή του Silver City, επιστρατεύτηκαν όλο το προσωπικό της τοπικής αστυνομίας του σερίφη της κομητείας Humphreys, καθώς και το προσωπικό της φυλακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ