ΚΟΣΜΟΣ

Ψάχνουν τον «ηλίθιο» που έκανε βουτιά σε κανάλι της Βενετίας από τον τρίτο όροφο

Ψάχνουν τον «ηλίθιο» που έκανε βουτιά σε κανάλι της Βενετίας από τον τρίτο όροφο
CNNi/LuigiBrugnaro/Twitter

Οι ιταλικές αρχές ψάχνουν για άνδρα ο οποίος πήδηξε από την οροφή τριώροφου κτηρίου μέσα σε κανάλι της Βενετίας την Πέμπτη (23/03).

«Ηλίθιο» τον χαρακτήρισε ο δήμαρχος της πόλης Λουίτζι Μπρουγκνάρο, γράφοντας μάλιστα στο Twitter πως θα του δώσει «πτυχίο ηλιθιότητας αλλά και αρκετές κλωτσιές» γι αυτό που έκανε, με την ανάρτησή του να γίνεται viral.

Ο δήμαρχος δημοσίευσε ακόμη και βίντεο της βουτιάς, προαναγγέλλοντας σύλληψη και του ατόμου που το τράβηξε λέγοντας ότι είναι συνεργός του. Στο βίντεο φαίνεται το άτομο που φορά μόνο ένα σορτσάκι να πηδά από την οροφή του κτηρίου μέσα στο κανάλι και μάλιστα να «προσγειώνεται» με την κοιλιά.

«Προσπαθούμε να τον ταυτοποιήσουμε και να τον καταγγείλουμε τόσο αυτόν, όσο και το φιλαράκι του από κάτω, που έφτιαξε το ηλίθιο βίντεο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε ο δήμαρχος.

Έστειλε μάλιστα την αστυνομία στο κτήριο για να εξακριβωθεί πως ο άνδρας κατάφερε να μπει σε μια ιδιωτική κατοικία και να φτάσει μάλιστα μέχρι την ταράτσα, όπως μεταδίδει το CNNi.

«Ρίσκαρε τη ζωή του για αυτή τη βουτιά, αλλά είναι και παραβάτης. Δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο για την πόλη. Τι θα συνέβαινε αν περνούσε από κάτω μια βάρκα;», πρόσθεσε ο Μπρουγκνάρο.

Ζήτησε μάλιστα τη βοήθεια των πολιτών για να αναγνωριστεί το άτομο που πήδηξε στο κανάλι, το οποίο χαρακτήρισε «τουρίστα». Ζήτησε ακόμη να σταματήσουν τα «like» στο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όλες αυτές της ηλιθιότητες τις κάνουν για τα likes στα social» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα κινήσει τις διαδικασίες για τη δίωξή τους.

Οι απίστευτες ακρότητες των τουριστών στην Ιταλία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω βουτιά δεν είναι η μόνη άσχημη συμπεριφορά που έχει καταγραφεί τελευταία στην Ιταλία, ειδικά από τους επισκέπτες της.

Πέρσι πάνω από 40 τουρίστες συνελήφθησαν επειδή κολυμπούσαν (γυμνοί κάποιες φορές) στα κανάλια της Βενετίας, ενώ ένας άνδρας συνελήφθη γιατί έκανε … σερφ στο Grand Canal.

Σε Αμερικανό τουρίστα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 25.000 δολαρίων για τις καταστροφές που προκάλεσε όταν πέταξε ένα ηλεκτρικό σκούτερ στα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης. Τουρίστας από τη Σαουδική Αραβία πλήρωσε επίσης πρόστιμο, όταν κατέβηκε με την νοικιασμένη Maserati του τα Ισπανικά Σκαλιά.

Ένας άλλος τουρίστας οδήγησε στον πεζόδρομο Ponte Vecchio της Φλωρεντίας ενώ ένας άλλος έκανε τη βόλτα του με μοτοποδήλατο στα ερείπια της Πομπηίας.

Άλλος τουρίστας διέλυσε αγάλματα στο μουσείο του Βατικανού.

Πρόστιμα έχουν επιβληθεί επίσης σε τουρίστες που χάραξαν τα αρχικά τους σε μνημεία και έκλεψαν κομμάτια από το Κολοσσαίο της Ρώμης.

By Barbie Latza Nadeau, CNN

Venice hunts for ‘idiot’ who jumped off three-story building into canal

ΔΗΜΟΦΙΛΗ