ΚΟΣΜΟΣ

Μπορέλ για σύλληψη δημοσιογράφου στη Ρωσία: Για άλλη μια φορά περιφρονούν την ελευθερία των μέσων

Μπορέλ για σύλληψη δημοσιογράφου στη Ρωσία: Για άλλη μια φορά περιφρονούν την ελευθερία των μέσων
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ AP/Boris Grdanoski

Για την σύλληψη του Αμερικανού ανταποκριτή της Wall Street Journal, είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου το τελευταίο εικοσιτετράωρο, και προκαλεί ανησυχίες για την ασφάλειά του, μίλησε και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Μέσα από ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, καταδικάζει το συμβάν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέροντας πως η Ρωσία για ακόμη μία φορά «γυρνά την πλάτη» στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

«Η ΕΕ καταδικάζει την κράτηση του Ιβάν Γκερσκόβιτς, δημοσιογράφου και πολίτη των ΗΠΑ, στη Ρωσία. Ππρέπει να επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να ασκούν ελεύθερα το επάγγελμά τους και αξίζουν προστασία» αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Οι ρωσικές αρχές επιδεικνύουν για άλλη μια φορά τη συστηματική τους περιφρόνηση για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης» καταλήγει ο κ. Μπορέλ.

Βρέθηκαν στα χέρια του απόρρητες πληροφορίες, καταγγέλλει η Ζαχάροβα

Στη σύλληψη του Αμερικανού ανταποκριτή της Wall Street Journal, με την κατηγορεία της κατασκοπείας, αναφέρθηκε και η Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρωντας πως οι δραστηριοτητές του δεν είχαν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Telegram ανέφερε πως αυτό που έκανε ο υπάλληλος της αμερικανικής έκδοσης της Wall Street Journal στην Αικατερινούπολη δεν είχε καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή, η βίζα και η διαπίστευση δημοσιογράφου, χρησιμοποιούνται από αλλοδαπούς στη χώρα μας για τη συγκάλυψη δραστηριοτήτων που δεν είναι δημοσιογραφικές. Δεν είναι το πρώτο γνωστό άτομο από τη Δύση, που πιάστηκε επ΄αυτοφώρω» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ