Βενεζουέλα: Αυξάνονται τα επεισόδια και τα θύματα από τις λεηλασίες
Το κύμα λεηλασιών και ταραχών που πυροδότησε η έλλειψη τροφίμων στη Βενεζουέλα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, την περασμένη εβδομάδα.
Οι επιθέσεις των ανθρώπων σε κρατικές αποθήκες τροφίμων και σούπερ μάρκετ αυξάνονται καθώς η οικονομική κρίση έχει φέρει έλλειψη μέχρι και βασικών αγαθών στη χώρα.
«Οι κρατικές αποθήκες υποτίθεται ότι πρέπει να έχουν φαγητό, ο κόσμος ζητάει τρόφιμα», αναφέρει μια μάρτυρας στο Reuters.
Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά τους θανάτους δύο νεαρών 21 έτων καθώς και τον θάνατο μιας 42χρονης γυναίκας, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας. Και τα τρία αυτά θύματα τραυματίστηκαν θανάσιμα από πυρά κατά τη διάρκεια του χάους που επικρατούσε έξω από αποθήκες, σε ξεσπάσματα επεισοδίων βίας και λεηλασιών.
Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός για τον θάνατο της γυναίκας. Με τα βασικά αγαθά όπως το αλεύρι και το ρύζι να λιγοστεύουν, οι διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους, φωνάζοντας το σύνθημα «Θέλουμε φαγητό!»
Τα περιστατικά κοινωνικής αναταραχής στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση, είναι το λιγότερο 10, και αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση.
Κώτσηρας: Σημαντικές μειώσεις φόρων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τον ΕΝΦΙΑ
17:02
Μακρόν: Οποιαδήποτε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ θα απαιτούσε συντονισμό με το Ιράν
17:01
«Έρχεται σιβηρική εισβολή» - Η προειδοποίηση Τσατραφύλλια για την απότομη αλλαγή του καιρού
16:51
Πόσα ενοίκια χρειάζονται για να αγοράσετε σπίτι - Εκπλήξεις στο «Θερμόμετρο» ακινήτων
16:40