Μήνυμα από το Γερμανό Πρόεδρο κατά της δαιμονοποίησης των μουσουλμάνων
Μήνυμα ότι το μακελειό στο Ορλάντο δεν πρέπει να οδηγήσει σε δαιμονοποίηση των μουσουλμάνων έστειλε μ’ έναν συμβολικό τρόπο ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοαχίμ Γκάουκ: συμμετείχε σε δείπνο του Ραμαζανιού σε μια φτωχογειτονιά του Βερολίνο στην οποία διαβιούν πολλοί μουσουλμάνοι.
Πρώην Λουθηρανός πάστορας ο Γκάουκ, είπε ότι συναντήσεις αυτού του τύπου «είναι πολύ σημαντικές σε μια εποχή που η αμοιβαία δυσπιστία διογκώνεται» προειδοποιώντας ταυτοχρόνως κατά της πόλωσης και καλώντας τους Γερμανούς να επιδιώξουν να έχουν τακτικές επαφές με μουσουλμάνους στις γειτονιές τους.
Ο Γκάουκ υποστήριξε ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την ενσωμάτωση των μεταναστών φέρνουν καρπούς και ότι ολοένα και περισσότεροι μουσουλμάνοι απορρίπτουν τη φονταμενταλιστική ερμηνεία του Κορανίου. «Η συγκατοίκηση είναι δυνατή» σημείωσε «ιδίως αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να οδηγούνται από τον χρυσό κανόνα που είναι κοινός σε όλες τις μεγάλες θρησκείες και προστάζει απλά: να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να συμπεριφέρονται σε εσένα».
SPONSORED
Πώς η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ κάνει... πολύτεκνο τον Τζέι Ντι Βανς
22:33
Ιταλία: Παράταση έως τις 3 Ιουλίου στη μείωση των φόρων στα καύσιμα
22:21
«Bangaranga»: Η διάγνωση της Ντάρα με ΔΕΠΥ και οι φορές που σκέφτηκε να αποχωρήσει από τη Eurovision
22:10
«Οι ΗΠΑ θα συνηθίσουν τον πόνο, δεν θα δείχνουμε αυτοσυγκράτηση» προειδοποιεί Ιρανός βουλευτής
21:59