ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Ακσενέρ

Τουρκία: Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία της Ακσενέρ
«Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού AP Photo

Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στην Κωνσταντινούπολη. Η σφαίρα από το όπλο του δράστη πέρασε το παράθυρο του κτηρίου του κόμματος, σπάζοντας το τζάμι. Από την επίθεση δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

«Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά της επαρχιακής έδρας του Καλού Κόμματος. Να έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία σας», γράφει μεταξύ άλλων στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ακσενέρ προς Ερντογάν: «Δεν φοβάμαι τα πιστόλια κύριε Ρετζέπ - Αν πρόκειται να έρθεις, έλα»

«Δεν φοβάμαι κύριε Ρετζέπ. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα», προκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ μετά την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη», σημειώνει στην ανάρτησή της.

«Η εποχή είναι στη δύναμή σου. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναγωνιστές μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα γραφεία μας Προεδρία της στην Κωνσταντινούπολη, κύριε Ρετζέπ! Σταμάτα τα «πιστόλια» που εκλαμβάνουν ως καθήκον τους τις απειλές σου. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα εσύ»!, ανέφερε στην ανάρτησή της.

Επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ

Την επίθεση στα γραφεία του «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησαν νωρίτερα την Παρασκευή (31/3) άγνωστοι δράστες οι οποίοι αναζητούνται.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε συγκεκριμένα στα τοπικά γραφεία κόμματος, της Μεράλ Ακσενέρ, στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης.

Η σφαίρα από το όπλο του δράστη πέρασε το παράθυρο του κτηρίου του κόμματος, σπάζοντας το τζάμι. Από την επίθεση δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφαίρα πέρασε και στην καφετέρια που φιλοξενείται στο ισόγειο του κτηρίου.

Την επίθεση καταδίκασε ήδη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου με ανάρτησή του στο Twitter στην οποία εξέφρασε την προσδοκία «οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό».

Ο σύμβουλος της προέδρου του Κόμματος IYI, Μπουρά Καβουντζού, είπε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα ρητορικής μίσους, προσβολών και απειλών, αναφερόμενος στις δηλώσεις νωρίτερα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν κατά της Μεράλ Ακσενέρ.

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (2009 – 2014), πάλαι ποτέ πρωθυπουργός (2014 – 2016) και νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος Gelecek, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Δεν θα μας τρομάξουν... Όσοι θέλουν να προκαλέσουν αναταραχή στη χώρα μας με τα σκοτεινά τους χέρια δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ