ΚΟΣΜΟΣ

Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή στον βοηθό σκηνοθέτη της ταινίας Rust

Φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή στον βοηθό σκηνοθέτη της ταινίας Rust
Ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας Rust ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία Rust, στα γυρίσματα της οποίας ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε άθελά του και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, καταδικάστηκε σήμερα, Σάββατο (01/04) σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη στην υπόθεση αυτή. Ο Ντέιβ Χαλς δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της αμέλειας στη χρήση φονικού όπλου.

Ο Χαλς ήταν εκείνος που έδωσε στον ηθοποιό, στις 21 Οκτωβρίου 2021, ένα όπλο που υποτίθεται ότι είχε άσφαιρα. Ο Μπάλντουιν πυροβόλησε, σκοτώνοντας την Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Ο 63χρονος Χαλς του είχε πει ότι το όπλο ήταν «κρύο», δηλαδή «ασφαλές» στην αργκό του Χόλιγουντ.

Στον Άλεκ Μπάλντουιν και την οπλουργό της ταινίας Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε φυλάκιση 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Rust» ξεκινούν και πάλι

Εν τω μεταξύ, τα γυρίσματα της ταινίας «Rust» ξεκινούν και πάλι. Ειδικότερα, οι παραγωγοί της ταινίας «Rust» αφού προσέλαβαν νέο διευθυντή φωτογραφίας, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν εκ νέου τα γυρίσματα την άνοιξη, αψηφώντας τις κατηγορίες, που βαραίνουν τον δημοφιλή ηθοποιό και παραγωγό Άλεκ Μπόλντουιν, για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Παράλληλα, η «Rust Movie Productions» πρόκειται να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της αδικοχαμένης Χάτσινς, με σκοπό «παρουσιάσει τη λάμψη και το βάθος του ταλέντου της, ενώ θα μεταφέρει τι σημαίνει η απώλειά της για τους φίλους της, τους συναδέλφους και για ολόκληρη την κινηματογραφική βιομηχανία», ανέφερε η εταιρεία παραγωγής σε δήλωσή της.

Ο σύζυγος της Χάτσινς θα είναι εκτελεστικός παραγωγός και στα δύο έργα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ