Ιταλία: Aκτιβιστές έριξαν μαύρο υγρό στο ιστορικό σιντριβάνι της Πιάτσα ντι Σπάνια στη Ρώμη
Ανανεώθηκε:
Aκτιβιστές της οργάνωσης «Τελευταία γενιά» έριξαν σήμερα το πρΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙωί του Σαββάτου (01/4) μαύρη μπογιά στο ιστορικό σιντριβάνι της πλατείας Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης.
Πρόκειται, ως γνωστόν, για ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αιώνιας Πόλης και το συγκεκριμένο σιντριβάνι σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα.
«Πρόκειται για υγρό που περιέχει φυτικό κάρβουνο», δήλωσαν οι ακτιβιστές οι οποίοι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανήκουν στην οργάνωση «Τελευταία γενιά». Με ανακοίνωσή τους, διαμαρτύρονται κατά της αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών, όπως γράφουν, με αναφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.
Σε βάρος των μελών της οργάνωσης που ευθύνονται για την σημερινή πράξη, είναι πιθανό να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση ζημιάς σε σιντριβάνι το οποίο ανήκει στην ιστορική κληρονομιά της χώρας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Πάπας Φραγκίσκος
Λειψυδρία στην Ιταλία: «Αν χρειαστεί θα περιοριστεί η παροχή νερού»
Έξι ιδιωτικοποιήσεις και πέντε τομές στη φορολογία στο επίκεντρο του Υπουργείου Οικονομικών το 2026 - Ποια έργα θα «τρέξουν»
09:05
Τα μηνύματα Λαγκάρντ για τα επιτόκια και το ευρώ - Το παρασκήνιο πίσω από τις αποφάσεις
08:55
ΒΟΟΚREADS: Λιλιά Ασαΐν - «Πανόραμα»: Όταν η διαφάνεια γίνεται εφιάλτης και η ιδιωτικότητα έγκλημα
08:50
Μικροβιολόγοι εξηγούν τι συμβαίνει μέσα στο στόμα μας τη στιγμή που τρώμε ζάχαρη
08:45