ΚΟΣΜΟΣ

Ζαχάροβα για ποινική δίωξη κατά Τράμπ: Στις ΗΠΑ ούτε οι πρόεδροι δεν αισθάνονται ασφαλείς

Ζαχάροβα για ποινική δίωξη κατά Τράμπ: Στις ΗΠΑ ούτε οι πρόεδροι δεν αισθάνονται ασφαλείς
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Με μία αιχμηρή δήλωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβααναφέρθηκε στην ποινική δίωξη του Ντόναλντ Τραμπ, συμπληρώνοντας πως στις ΗΠΑ, ούτε οι πρόεδροι δεν αισθάνονται ασφαλείς.

Συγκεκριμένα, η ίδια προχώρησε στο συγκεκριμένο σχόλιο, με αφορμή τη δήλωση αξιωματούχου του Λευκού Οίκου ο οποιός προέτρεψε όλους τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν από εκεί.

Χουάν Μέρτσαν: Ποιος είναι ο δικαστής ενώπιον του οποίου θα εμφανιστεί στις 4 Απριλίου ο Τραμπ

«Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, έκανε μια ακόμη δήλωση ότι οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι φέρεται να μην αισθάνονται ασφαλείς στη Ρωσία καθώς μπορεί να κινδυνέψουν με φυλάκιση. Τζον, στις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν αισθάνονται ασφαλείς, καθώς μπορεί κινδυνέψουν με φυλάκιση», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η ποινική δίωξη του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα «εσωτερικό» θέμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και όχι ένα θέμα που θα σχολιάσει η Ρωσία, είχε πάντως αρκεστεί να δηλώσει την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια τακτικής επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους.

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι θέμα για κανένα από τα σχόλιά μας. Πρόκειται για εσωτερικές αμερικανικές διαδικασίες που δεν θεωρούμε απαραίτητο να σχολιάσουμε με κανέναν τρόπο», είπε ο Πεσκόφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ