ΚΟΣΜΟΣ

«Βόλτα θανάτου» με αερόστατο στο Μεξικό - Σκοτώθηκε ζευγάρι, σώθηκε η κόρη τους

«Βόλτα θανάτου» με αερόστατο στο Μεξικό - Σκοτώθηκε ζευγάρι, σώθηκε η κόρη τους
Αερόστατο στον ουρανό AP Photo/Amr Nabil

Τραγωδία στην πόλη του Μεξικού, όταν ένα αερόστατο πήρε φωτιά εν πτήσει, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα ζευγάρι και να τραυματιστεί η κόρη του. 

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις Αρχές να ανακοινώνουν αργότερα πως σκοτώθηκαν ο 50χρονος Χοσέ Νολάσκο και η 38χρονη σύζυγός του, Βιριδιάνα Μπεσερίλ.

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι η κόρη του ζευγαριού, Ρετζίνα Ιτζανί, έσπασε το χέρι της όταν πήδηξε από το αερόστατο.

Η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία και οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν ότι σύντομα θα αναρρώσει πλήρως.

Η οικογένεια, από την πόλη Caujimalpa de Morelos, έκανε βόλτα στην τοποθεσία Teotihuacan, μια δημοφιλή τουριστική περιοχή.

Το βίντεο από το περαστικό έδειξε το αερόστατο τυλιγμένο στις φλόγες να καταστρέφεται γρήγορα και στη συνέχεια να καταλήγει στο έδαφος, καθώς οι επιβαίνοντες φαινόνται να πηδούν ή να πέφτουν έξω από αυτό.

«Θεέ μου, άνθρωποι πέφτουν», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στα ισπανικά, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η μεξικανική αστυνομία δήλωσε την Κυριακή (2/4) ότι εξακολουθεί να ερευνά τι προκάλεσε τη φωτιά -αν και οι αρχικές τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να συνδέεται με το σύστημα αποθήκευσης καυσίμου.

«Ήταν τα γενέθλια της κόρης μου Βιριδιάνα, της μαμάς της Ρετζίνα, και είχαν ετοιμάσει αυτή τη βόλτα ως έκπληξη για εκείνη», είπε η μητέρα του θύματος.

Πρόσθεσε, δε, η εγγονή της εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Είχε αγκαλιάσει τους γονείς της πριν πηδήξει από το καλάθι του αερόστατου, είπε η γιαγιά της, προσθέτοντας πως δεν της έχουν πει ακόμη ότι πέθαναν.

Παγκοσμίως, σημειώνονται περίπου 3000 ατυχήματα με αερόστατα το χρόνο, ωστόσο, σπάνια σκοτώνονται άνθρωποι.

Από το 2000 έως το 2016, καταγράφηκαν 21 θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ