ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Άγρια σκυλιά σκότωσαν 4χρονο - Το πρόβλημα με τα αδέσποτα και οι αντιδράσεις

Ινδία: Άγρια σκυλιά σκότωσαν 4χρονο - Το πρόβλημα με τα αδέσποτα και οι αντιδράσεις
Unsplash

Για περίπου ένα λεπτό, ένα 4χρονο αγόρι στην Ινδία προσπαθούσε να ξεφύγει από την επίθεση που δέχθηκε σε δρόμο της πόλης Τελανγκάνα από άγρια αδέσποτα σκυλιά, τα οποία τον είχαν περικυκλώσει. 

Το αγόρι, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, σύρθηκε για πολλά μέτρα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που προσπαθούσαν να το βοηθήσουν, δεν είχε τις δυνάμεις να ξεφύγει και κατέληξε.

Η συγκεκριμένη άγρια επίθεση έρχεται να συμπεριληφθεί σε ανάλογα περιστατικά που έχουν ανησυχήσει τους 1,4 εκατ. κατοίκους της πόλης, οι οποίοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι.

Στη Ινδία έχει δημιουργηθεί ένα μείζον ζήτημα με τα αδέσποτα σκυλιά, χωρίζοντας τον πληθυσμό στα δύο, θέτοντας ένα «ευαίσθητο» θέμα σε ό,τι αφορά την ζωοφιλία και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε πολλές πόλεις της χώρας.

Τα λεγόμενα «Indie Dogs» συνήθως ζουν αρμονικά με τους ανθρώπους.


Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί ομάδες που φροντίζουν τη σίτηση των ζώων και την μεταφορά τους σε κτηνιάτρους, όποτε χρειαστεί.

Τα τελευταία, όμως, χρόνια οι σοβαροί τραυματισμοί, ακόμη και οι θάνατοι, έχουν φτάσει τους κατοίκους σε απόγνωση, με τους πολιτικούς και τα μίντια να προσπαθούν να δώσουν λύσεις.

Στην Ινδία απαγορεύται η θανάτωση αδέσποτων σκύλων.

Το 2001 είχε περάσει νόμος που αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση, ο σκύλος θα πρέπει να μεταφέρεται σε ανάλογα κέντρα, να στειρώνεται, να εμβολιάζεται και στη συνέχεια να αφήνεται ελεύθερος.

Αλλά τα πολλά περιστατικά, έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να προσπαθεί να αμφισβητήσει τον εν λόγω νόμο.

Παρόλα αυτά, πολλές οργανώσεις ακιβιστών έχουν εξοργιστεί με τις τακτικές που ακολουθούνται σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ζώων, ζητώντας επιείκεια, προκειμένου να βρεθούν άλλες λύσεις.

Ήδη το hashtag #BoycottKerala άρχισε να γίνεται trend στα social media.

«Φυσικά και έχουμε πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά», είπε η Anjali Gopalan, διαχειριστής του All Creatures Great and Small, μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα το Δελχί που φροντίζει τα ζώα.

«Και δεν μένει μόνο εκεί το θέμα, αλλά σε πολλλές περιπτώσεις έχουμε μεγάλο ζήτημα και με τη λύσσα. Γι' αυτό και αναζητούμε λύσεις ώστε να τελειώσουν αυτά τα φαινόμενα όσο το δυνατόν πιο σύντομα», κατέληξε.

The fatal mauling of 4-year-old forces India to grapple with stray dog problem,by Rhea Mogul and Sania Farooqui, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ