Στη Μόσχα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο
Ανανεώθηκε:
Στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, θα βρεθεί σήμερα ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συζητήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά τη δημιουργία του Ενωσιακού Κράτους Ρωσίας-Λευκορωσίας, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.
Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του λευκορώσου προέδρου στη ρωσική πρωτεύουσα, οι Λουκασένκο και Πούτιν θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για «τρέχοντα διμερή και διεθνή ζητήματα», προστίθεται στη δήλωση.
Μεταξύ των διμερών θεμάτων περιλαμβάνεται η στάθμευση τακτικών πυρηνικών όπλων σε λευκορωσικό έδαφος στα σύνορα με την Πολωνία, όπως ανακοινώθηκε από τον Πούτιν το σαββατοκύριακο.
Στα διεθνή ζητήματα που θα συζητηθούν είναι πιθανό να περιληφθούν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αντίδραση στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε επισήμως χθες, Τρίτη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΕΕ παρατείνει για έναν χρόνο τις κυρώσεις της στη Λευκορωσία
Πόλεμος Ουκρανία: Μόνο αν δεχθεί επίθεση θα συμμετάσχει το Μίνσκ στο πλευρό της Ρωσίας
ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ: Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι
15:50
Καμπότζη και Ταϊλάνδη αλληλοκατηγορούνται για την νέα ανάφλεξη στις εχθροπραξίες
15:38
Θεσσαλονίκη: Ξεκινά αύριο (27/12) η 24ωρη πιλοτική λειτουργία του μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών
15:25
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
15:20