ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το προσκλητήριο για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα

Αυτό είναι το προσκλητήριο για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα
Το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα που κυκλοφόρησε το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ (Hugo Burnand/Buckingham Palace via AP)

Το προσκλητήριο για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, η οποία θα λάβει χώρα στις 6 Μάϊου, έδωσαν στη δημοσιότητα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Σε αυτό, η σύζυγός του ονομάζεται βασίλισσα Καμίλα για πρώτη φορά.

Η πρόσκληση είναι τυπωμένη σε ανακυκλωμένο χαρτί και είναι διακοσμημένη με σχέδια λουλουδιών και ζώων σε έντονα χρώματα, σε σχέδιο του εικαστικού καλλιτέχνη Άντριου Τζέιμισον. Η έμπνευση προήλθε από τον Πράσινο Άνδρα, μία παγανιστική φιγούρα στη βρετανική λαϊκή παράδοση που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση.

«Η στέψη των μεγαλειοτήτων τους Βασιλιά Καρόλου Γ' και Βασίλισσα Καμίλα», αναγράφεται στην πρόσκληση.

Η Καμίλα έλαβε τον τίτλο της βασιλικής συζύγου μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ II και την άνοδο του συζύγου της στο θρόνο. Η αλλαγή του τίτλου της Καμίλα στην πρόσκληση προϊδεάζει για το πώς θα αποκαλείται η ίδια μετά τη στέψη στο πλευρό του Καρόλου.

«Ήταν λογικό να αναφερόμαστε στην Αυτού Μεγαλειότητα ως βασιλική σύζυγο κατά τους πρώτους μήνες της βασιλείας του βασιλιά Καρόλου, για να την ξεχωρίσουμε από την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β'», εξήγησε μια βασιλική πηγή που επικαλείται η PA Media.

«Το “Βασίλισσα Καμίλα” είναι ο κατάλληλος τίτλος δίπλα σε αυτόν του “Βασιλιά Καρόλου” στην πρόσκληση», πρόσθεσε η βασιλική πηγή. «Η στέψη είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει να χρησιμοποιείται το Βασίλισσα Καμίλα επισήμως. Όλες οι προηγούμενες βασιλικές σύζυγοι ήταν γνωστές ως “Βασίλισσα” συν το μικρό τους όνομα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Το προσκλητήριο για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου (Πηγή: Buckingham Palace via AP)

Η πρόσκληση θα σταλεί σε 2.000 καλεσμένους οι οποίοι θα παραβρεθούν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για τη λειτουργία στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Παλάτι.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ, εγγονός του Καρόλου και διάδοχος του θρόνου, θα είναι ένα από τα οκτώ αγόρια που έχουν επιλεγεί για να «παραστούν στη Μεγαλειότητά τους κατά τη διάρκεια της τελετής Στέψης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ομάδα περιλαμβάνει τρία από τα εγγόνια της Καμίλα.

Ένα νέο πορτρέτο του ζευγαριού κυκλοφόρησε επίσης από το παλάτι την Τρίτη, που τραβήχτηκε τον περασμένο μήνα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ από τον Βρετανό φωτογράφο Χούγκο Μπαρναντ, ο οποίος τράβηξε τις φωτογραφίες του γάμου τους το 2005.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ