Μακρόν προς Κίνα: Μην εξοπλίζετε τη Ρωσία
Ανανεώθηκε:
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφτασε σήμερα το πρωί στο Πεκίνο, εν όψει της συνάντησης με τον Σι Τζινπίνγκ και έστειλε μήνυμα τονίζοντας ότι «δεν είναι προς το συμφέρον της Κίνας να εξοπλίσει τη Ρωσία και να έχει διαρκή πόλεμο».
Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην ασιατική χώρα, μετά από τέσσερα χρόνια. Όπως τόνισε ο ίδιος, λίγο μετά την άφιξή του, η Γαλλία επιδιώκει να συνεργαστεί με την Κίνα.
Δεν είναι προς το συμφέρον της Κίνας να παρέχει όπλα στη Ρωσία στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, μια πράξη που η Γαλλία τονίζει ότι θα καταστήσει το Πεκίνο συνένοχο σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
«Το συμφέρον της Κίνας δεν είναι να έχει διαρκή πόλεμο», υπογράμμισε ο Μακρόν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίσκεψη Μακρόν στην Κίνα - Τι θα ζητήσει από τον Σι Τζινπίνγκ
Γαλλία: Ο εγκλωβισμένος Μακρόν και το αβέβαιο μέλλον
Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Οι περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ απέρριψαν την πρόταση - Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός»
17:31
Πιερρακάκης: Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας
17:28
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: «Δεν χρειαζόμαστε υποστήριξη του ΝΑΤΟ» - Μακρόν: «Η Γαλλία δεν στέλνει πλοία στο Ορμούζ»
17:25
Στα χέρια του Τραμπ η επιλογή: Ποικίλλουν οι εισηγήσεις για την έξοδο από τον πόλεμο στο Ιράν
17:14