ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι: «Θα τα καταφέρω και αυτή τη φορά»

Μπερλουσκόνι: «Θα τα καταφέρω και αυτή τη φορά»
Ο «Καβαλιέρε» Σίλβιο Μπερλουσκόνι (AP Photo/Gregorio Borgia)

«Είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρω και αυτή τη φορά». Αυτό είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος νοσηλεύεται από την Τετάρτη στην εντατική στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί το Il Giornale.

«Μπορούσα να αποσυρθώ ακόμα και σε δύσκολες και λεπτές καταστάσεις», πρόσθεσε στον διευθυντή του Il Giornale, Augusto Minzolini, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας της οποίας το περιεχόμενο δημοσίευσε σήμερα το πρωί η εφημερίδα.

Ο Αντόνιο Ταγιάνι, συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια και υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε από την πλευρά του πως μίλησε με τον καθηγητή Ζανγκρίλο, ο οποίος του είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός αντιδρά θετικά στη θεραπεία. Παράλληλα, μίλησε με τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος ακούστηκε καλά.

«Μας ενθάρρυνε όλους. Μίλησε με την Μελόνι και τον Σαλβίνι. Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν. Μας δίνει οδηγίες» σημείωσε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, η οποία του ευχήθηκε να ξεπεράσει το γρηγορότερο δυνατό την περιπέτεια της υγείας του. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο «Καβαλιέρε» τηλεφώνησε στη Μελόνι και στον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο.

Δεύτερη νύχτα στην εντατική

Ο Μπερλουσκόνι πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, το δεύτερο στην εντατική στο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο, αφού νοσηλεύτηκε την Τετάρτη. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές αντιδρά καλά στη θεραπεία και σήμερα θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις. Η προσοχή των γιατρών παραμένει υψηλή στην πνευμονική λοίμωξη που προκύπτει από έντονη γενική εξασθένηση.

Ο αρχηγός της Φόρτσα Ιτάλια έπασχε από χρόνια λευχαιμία για αρκετό καιρό.

Υπάρχουν ώρες ανησυχίας, όπως φάνηκε από τη χθεσινή παρουσία της οικογένειάς του, με τα παιδιά και τον αδερφό του που ήρθαν να τον δουν αρκετές φορές μέσα στη μέρα, αλλά και ελπίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ