ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία στη Μασσαλία - Δύο τραυματίες

Κατέρρευσε τετραώροφη πολυκατοικία στη Μασσαλία - Δύο τραυματίες
Φωτογραφία αρχείου από τον αποκλεισμό περιοχής από τη γαλλική αστυνομία AP Photo/Jean-Francois Badias

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Μασσαλία της Γαλλίας, όταν μία τετραώροφη πολυκατοικία σε κεντρική συνοικία της πόλης κατέρρευσε το βράδυ της Σαββάτου (8/4).

Ειδικότερα, ο δήμαρχος της περιοχής, Μπενουά Παγιάν ενημέρωσε πως «στις 00:40 κατέρρευσε ένα κτήριο επί της οδού Τίβολι 17, παρασύροντας τμήματα γειτονικών κτηρίων», ενώ μέχρι την ώρα της επίσκεψής τους υπήρχε «ακόμη εστία φωτιάς στα ερείπια, η οποία μας εμποδίζει να στείλουμε διασώστες με εκπαιδευμένα σκυλιά προς αναζήτηση εγκλωβισμένων».

Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των γειτονικών κτηρίων για λόγους ασφαλείας.

«Έντεκα άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί: δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και εννέα είναι σώοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά», είπε ο δήμαρχος της γαλλικής μεγαλούπολης.

«Έχουμε περίπου 100 άνδρες στο σημείο, η προτεραιότητα είναι προφανώς να σβήσουμε τη φωτιά και να μετακινήσουμε τα ερείπια για να εντοπίσουμε τυχόν εγκλωβισμένους», δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους γύρω από τη συγκεκριμένη συνοικία, η οποία είχε καλυφθεί νωρίτερα από σύννεφο σκόνης.

«Ακούστηκε σαν ισχυρή έκρηξη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας κάτοικος. Ωστόσο, τα αίτια της κατάρρευσης της τετραώροφης πολυκατοικίας δεν έχουν εξακριβωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Νοέμβριο του 2018, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν δύο κτήρια σε άλλη συνοικία της Μασσαλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ