ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για εγκαίνια έργου που δεν είναι καν έτοιμο

Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για εγκαίνια έργου που δεν είναι καν έτοιμο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Associated Press

Στα εγκαίνια πρόσθετου τερματικού σταθμού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, θα παραβρεθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 18 Απριλίου, όπως αναφέρει νέο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής ιστοσελίδας Kibris postasi, η οποία αναφέρεται στην έναρξη λειτουργίας νέας πτέρυγας του αεροδρομίου, παρουσία μάλιστα του Τούρκου προέδρου.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως: «ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στη Βόρεια Κύπρο στις 18 Απριλίου για τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του τερματικού σταθμού και του διαδρόμου του αεροδρομίου Ερτζάν, που αναμένεται να ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια».

Ωστόσο, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί και δηλώσεις εμπλεκομένων πλευρών, τεχνικά ούτε ο τερματικός σταθμός στα κατεχόμενα της Κύπρου, ούτε ο νέος αεροδιάδρομος είναι έτοιμοι, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από αποκαλούμενους «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η είδηση ότι ο νέος τερματικός μπορεί να ανοίξει χωρίς να είναι έτοιμος, προκαλεί ανησυχία στον τουριστικό τομέα γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στις αφίξεις πτήσεων κατά την διάρκεια του μπαϊραμιού που ακολουθεί τον μήνα του Ραμαζανιού.

«Τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν επίσης ότι αν το άνοιγμα γίνει αυτή την ημερομηνία θα αντιμετωπίσουν μεγάλο λειτουργικό κίνδυνο», αναφέρεται σχετικά.

Να σημειωθεί επίσης ότι τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και διάφορες ημερομηνίες είδαν το φως της δημοσιότητας, χωρίς ωστόσο να τελεστούν μέχρι και σήμερα.

Πάντως, όπως αναφέρει και στον τίτλο του το δημοσίευμα, δεν αποκλείεται τα εγκαίνια να τελεστούν καθαρά για λόγους επίδειξης και επικοινωνιακής προώθησης, χωρίς το έργο να τεθεί σε λειτουργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ