ΚΟΣΜΟΣ

«Λαϊκό… προσκύνημα» στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Μπερλουσκόνι

«Λαϊκό… προσκύνημα» στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Μπερλουσκόνι
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι (AP Photo/Alessandra Tarantino)

«Λαϊκό… προσκύνημα» λαμβάνει χώρα στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι, εισήχθη πριν από μια βδομάδα στο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη κατά μιας χρόνιας μορφής λευχαιμίας, αλλά και πνευμονικής λοίμωξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε ήρεμα τη νύχτα και μπόρεσε, έπειτα από αρκετές ημέρες, να μείνει για λίγο καθιστός, στο κρεβάτι του.

«Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά ο ασθενής δεν μπορεί ακόμη να σηκωθεί ούτε να περπατήσει. Για πρώτη φορά μπόρεσε να μείνει καθιστός», δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του «Καβαλιέρε», ο καθηγητής Αλμπέρτο Τζανγκρίλο.

Σήμερα δεν αναμένεται να εκδοθούν ιατρικά ανακοινωθέντα ενώ, όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, «η κατάσταση του Μπερλουσκόνι, ο οποίος παραμένει σε μονάδα εντατικής θεραπείας, συνεχίζει να θεωρείται κρίσιμη».

Λαϊκή... υποστήριξη

Στο μεταξύ, το «πήγαινε-έλα» φίλων και συγγενών στο νοσοκομείο συνεχίζεται.

Σήμερα το πρωί ένα νέο πανό εμφανίστηκε στην πύλη του Σαν Ραφαέλε, το οποίο έγραφε: «Κράτα Σίλβιο, Σάσα, ο βασιλιάς της Μυκόνου». Το πανό είναι από τον Σαλβατόρε, επιχειρηματία της Μυκόνου, ο οποίος εξήγησε στους δημοσιογράφους:

«Είμαι εδώ για να δείξω πως είμαι κοντά στον Μπερλουσκόνι. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και κάνει καλό στην Ιταλία. Είχα τη χαρά να τον γνωρίσω στο Μιλάνο όταν ο Αμπροζίνι έπαιζε στη Μίλαν και πήγα να δω έναν τελικό».

Χθες, ήταν η σειρά του 67χρονου Ετόρε Φρεγκάλε από την Κοσένζα, ο οποίος έφτασε στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας μετά από μια ημερήσια διαδρομή με το λεωφορείο για να δηλώσει «αλληλεγγύη στον θείο Σίλβιο», ενώ του πήγε και ένα μπουκάλι αγιασμό.

Πριν από τέσσερις ημέρες ένας 16χρονος από το Μιλάνο έστειλε μια επιστολή, στην οποία συνόψιζε τον θαυμασμό του για τον ιδρυτή του κόμματος των Azzurri: «Σε λίγες μέρες θα γίνω 17. Σας ακολουθώ πολιτικά και ηθικά εδώ και χρόνια. Θα είμαι πάντα μαζί σου με την καρδιά μου, με το μυαλό μου, είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρεις», έγραφε στο γράμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ