ΚΟΣΜΟΣ

Αποπέμφθηκε για σεξουαλική παρενόχληση ο επικεφαλής της CBI, στη Βρετανία

Αποπέμφθηκε για σεξουαλική παρενόχληση ο επικεφαλής της CBI, στη Βρετανία
AP/Kirsty Wigglesworth

Σε απόλυση οδηγήθηκε ο Τόνι Ντάνκερ, επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας, έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία του.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα υπάλληλος του οργανισμού τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση ενώ τουλάχιστον τρεις ακόμη υπάλληλοι έχουν κάνει παρόμοιες καταγγελίες.

Η απόλυσή του έχει άμεση ισχύ και ο Ντάνκερ δεν θα λάβει το σχετικό πακέτο αποζημίωσης όπως ορίζει το συμβόλαιό του, ανακοίνωσε η CBI.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, που εκπροσωπεί περίπου 190.000 επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνει ότι συνεργάζεται με τις αρχές και θα «συνεργαστεί πλήρως με οποιαδήποτε αστυνομική έρευνα» για τυχόν ποινικά αδικήματα.

Αν και τα ευρήματα της έρευνας εις βάρος του Ντάνκερ δεν έχουν γνωστοποιηθεί, η εφημερίδα Guardian την περασμένη εβδομάδα, σε σχετικό δημοσίευμα, υποστήριζε πως υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για βιασμό σε καλοκαιρινό πάρτι του οργανισμού το 2019.

Ο Ντάνκερ με τη σειρά του δήλωσε σοκαρισμένος και βαθιά λυπημένος για την εξέλιξη. «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα σήμερα το πρωί ότι απολύθηκα από τη CBI, αντί να με καλέσουν να πω τη θέση μου όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί», τονίζει στη δήλωσή του, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «πολλοί από τους ισχυρισμούς εναντίον μου έχουν διαστρεβλωθεί, αλλά αναγνωρίζω ότι άθελά μου έκανα αρκετούς συναδέλφους να αισθάνονται άβολα και λυπάμαι πραγματικά γι' αυτό».

Όπως επισημαίνει το BBC, η CBI αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυσή της, το 1965. Φαίνεται ότι οι εν λόγω καταγγελίες είχαν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό στον οργανισμό αλλά οι αρμόδιοι δεν τις έλαβαν υπόψη τους.

«Είναι ήδη σαφές σε όλους μας ότι υπήρξαν σοβαρές αποτυχίες στον τρόπο που ενεργήσαμε ως οργανισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η CBI, τονίζοντας παράλληλα πως από εδώ και πέρα «θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ