Τα «Last Dance» παπούτσια του Τζόρνταν πουλήθηκαν έναντι 2,2 εκατ. δολαρίων
Τα μπασκετικά παπούτσια που φορούσε ο «ζωντανός θρύλος» του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, στον τελευταίο τίτλο των Σικάγο Μπουλς το 1998, πουλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων σήμερα (11/4), σημειώνοντας νέο ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.
Ο πρώην σούπερ σταρ των «Ταύρων» επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του «βασιλιά» των δημοπρασιών για συλλεκτικά αθλητικά είδη, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε για αθλητικά παπούτσια (1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2021), ενώ έχει ήδη αυτό της πιο ακριβής φανέλας (10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022).
Είναι τα «πιο ακριβά αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκαν ποτέ», σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
Τα Air Jordan XIII ("Black and Red") ξεχώρισαν στο τελευταίο πρωτάθλημα ΝΒΑ που κατέκτησε το Σικάγο, την περίοδο της δυναστείας του, το 1998, εναντίον των Γιούτα Τζαζ.
Ο Τζόρνταν τα φορούσε στον δεύτερο τελικό, στο παρκέ του Σολτ Λέικ Σίτι, όπου οι Μπουλς είχαν αναδειχθεί νικητές με 93-88, χάρη στους 37 πόντους του «αέρινου».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο οίκος Sotheby's δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τον πωλητή ή τον αγοραστή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καλαματιανός επιχειρηματίας μίλησε με τον Τζόρνταν για την αγορά των Σάρλοτ Χόρνετς
SPONSORED
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57
Κρήτη: Σύλληψη 37χρονου παλαιστινιακής καταγωγής που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς
23:55
Ζωολογικός κήπος της Ταϊπέι καλωσόρισε ένα ζευγάρι κόκκινα πάντα από την Κίνα
23:44
Η Lego λανσάρει τη Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 κομμάτια - Το μεγαλύτερο σετ που έχει δημιουργήσει
23:34