ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύψεις για τον τζιχαντιστή στο Παρίσι από την πρώην γυναίκα του

Αποκαλύψεις για τον τζιχαντιστή στο Παρίσι από την πρώην γυναίκα του
Λοροσί Αμπαλά REUTERS

Νέα στοιχεία για τον 25χρονο τζιχαντιστή, Λοροσί Αμπάλα, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του στην περιοχή Ιβελίν κοντά στο Παρίσι, έρχονται στη δημοσιότητα.

Η πρώην γυναίκα του αποκάλυψε στην εφημερίδα Figaro ότι ο Αμπάλα άλλαξε πολύ όταν βγήκε από τη φυλακή και ότι πριν από 15 μέρες είχε επισκεφθεί την Μέκκα, μαζί με φίλους του.

Η ίδια ανέφερε ότι ο 25χρονος «έγινε σταδιακά φανατικός με τη θρησκεία» και ότι ήξερε ότι τον παρακολουθούσαν οι γαλλικές Αρχές. «Το ήξερε και το έβρισκε αστείο» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, την προέτρεπε να γίνει σαν και αυτόν, να προσεύχεται στο Θεό και να φοράει μπούργκα.

Όμως διευκρίνισε ότι δεν της επέβαλε ποτέ τις επιθυμίες του με έντονο τρόπο. «Πάντα πρόσεχε την εμφάνισή του και του άρεσε να περνάει καλά. Άλλαξε όμως πολύ όταν βγήκε από τη φυλακή καθώς απομακρύνθηκε από την οικογένειά του και από τους φίλους του» συμπλήρωσε.

Η πρώην γυναίκα του 25χρονου αποκάλυψε και μία συζήτησή τους μετά από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που σκόρπισαν το θάνατο στη Γαλλία. «Μου είχε πει: ‘Είδες πως αναφέρονται τα Μέσα στη θρησκεία μας; Αυτοί που διέπραξαν αυτές τις επιθέσεις δεν είναι αληθινοί μουσουλμάνοι’».

Τέλος ανέφερε ότι δύο μέρες πριν δολοφονήσει τον αστυνομικό και τη γυναίκα του είχε προσπαθήσει να τον πάρει τηλέφωνο αλλά το κινητό του ήταν εκτός λειτουργίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ