ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρων που είχαν καταναλώσει παραισθησιογόνα μανιτάρια

Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρων που είχαν καταναλώσει παραισθησιογόνα μανιτάρια
PEXELS

Πεζοπόρους που είχαν καταναλώσει παραισθησιογόνα μανιτάρια κλήθηκαν να βοηθήσουν οι διασώστες του Εθνικού Πάρκου «Lake Discrict» στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Σάββατο (8/4).

Ειδικότερα, η ομάδα ορεινής διάσωσης της περιοχής Κέσγουικ ειδοποιήθηκε για μία μεθυσμένη «ομάδα νεαρών ενήλικων ανδρών» από διάφορες κλήσεις περαστικών.

Για τη διάσωση των νεαρών, που είχαν χαθεί στην περιοχή Στονεϊκροφτ, Νιουλαντς και Σιθγουεϊτ του Εθνικού Πάρκου στη βορειοδυτική Αγγλία, έσπευσαν έντεκα διασώστες.

«Δύο από την ομάδα αισθάνθηκαν αδιαθεσία, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού της ομάδας», ανέφεραν οι διασώστες στον ιστότοπό τους, σημειώνοντας ότι χρειάστηκαν δύο ώρες για την επίλυση του περιστατικού.

Τα «μαγικά» μανιτάρια - των οποίων το ενεργό συστατικό είναι η ψιλοκυβίνη - είναι γνωστά για τις παραισθησιογόνες επιδράσεις τους. Στην περίπτωση των πεζοπόρων, η κατανάλωση των μανιταριών θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, καθώς το έδαφος «Lake Discrict» είναι σε ορισμένα σημεία πολύ απότομο.

Η επίσημη ιστοσελίδα του πάρκου προειδοποιεί τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν κατά την περιηήγησή τους. Εκτός από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, εφιστά την προσοχή και στο τραχύ και άγριο ορεινό έδαφος, καθώς ένα λάθος βήμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στους πεζοπόρους.

Οι εθελοντές της ομάδας ορεινής διάσωσης είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, «σε όλες τις καιρικές συνθήκες», σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Να σημειωθεί ότι, το Εθνικό Πάρκο «Lake District», αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Αγγλίας μεγέθους 1.343 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

CNN / Lianne Kolirin: Mountain rescuers called to save hikers on magic mushrooms

ΔΗΜΟΦΙΛΗ