ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλός πατέρας σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ με περισσότερα από 3.200... push ups σε μια ώρα

Αυστραλός πατέρας σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ με περισσότερα από 3.200... push ups σε μια ώρα
Ο Αυστραλός Λούκας Χέλμκε που κατέρριψε το ρεκόρ για τα push ups Guinness World Records

Ένας Αυστραλός πατέρας σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για push ups, πραγματοποιώντας περισσότερα από 3.206 σε μόλις μία ώρα, δηλαδή 53 κάθε λεπτό, ή σχεδόν ένα το δευτερόλεπτο.

Ο Λούκας Χέλμκε έκανε τα push ups στο τοπικό του γυμναστήριο στο Μπρίσμπεϊν για να διεκδικήσει τον τίτλο που έθεσε ένας άλλος Αυστραλός μόλις πέρυσι – είναι η τέταρτη φορά που σημειώνεται νέο ρεκόρ για το κατόρθωμα εδώ και τρία χρόνια.

Λογιστής στο επάγγελμα, ο 33χρονος πατέρας είπε στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ότι ήθελε να «εμπνεύσει» τον ενός έτους γιο του δείχνοντάς του όυι «τίποτα δεν είναι αδύνατο», αναφέρει το CNNi.

Κάθε push up έπρεπε να είναι άψογο για να πληροί τα πρότυπα που απαιτούνται για ένα επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Χέλμκε έπρεπε να κρατήσει το σώμα του ίσιο στην άνοδο, χωρίς να λυγίσει τα γόνατα και τη μέση του, ενώ έφτανε σε γωνία τουλάχιστον 90 μοιρών στον αγκώνα όταν κατέβαινε.

Του αφαιρέθηκαν 34 push ups λόγω κακής εκτέλεσης, και όμως συνέχισε να προσπερνά τα ρεκόρ που είχαν σημειωθεί πριν από αυτόν. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί από τον Ντάνιελ Σκάλι, ο οποίος έκανε 3.182 push ups, τον Απρίλιο του 2022.

Ο Χέλμκε κατέρριψε το ρεκόρ στο γυμναστήριο Iron Underground τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και πρόσφατα ενημερώθηκε από το Guinness World Records ότι το ρεκόρ του είχε εγκριθεί. Δύο προηγούμενοι κάτοχοι ρεκόρ ήταν επίσης Αυστραλοί.

Δημοσιεύοντας το πιστοποιητικό στο λογαριασμό του στο Facebook τον περασμένο μήνα, έγραψε: «Αυτό επιτέλους ήρθε».

Guinness World Records

Ο Χέλμκε είπε στο Guiness World Records ότι του πήρε δύο με τρία χρόνια για να αποκτήσει τη σωματική δύναμη για να πετύχει το εξαιρετικό κατόρθωμα.

Δεδομένου του ανταγωνισμού, δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα διαρκέσει το ρεκόρ του. Τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Φλόριντα τον Μάρτιο ανέφεραν ότι ο Αμερικανός Ρομπ Στέρλινγκ, 60 ετών, είχε πραγματοποιήσει 3.264 push ups στα τέλη του περασμένου μήνα, αλλά αυτός ο ισχυρισμός δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από τα Γκίνες.

Ο Χέλμκε εν τω μεταξύ έχει ήδη στραμμένο το βλέμμα του σε άλλα ρεκόρ. Όπως είπε, αυτό ήταν το πρώτο ρεκόρ που ήθελε να καταφέρει, προσθέτοντας πως στη συνέχεια θέλει να καταρρίψει άλλα ρεκόρ σωματικής άσκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ