ΚΟΣΜΟΣ

Ινδός πρώην πολιτικός δολοφονήθηκε, σε ζωντανή μετάδοση, με σφαίρα στο κεφάλι

Ινδός πρώην πολιτικός δολοφονήθηκε, σε ζωντανή μετάδοση, με  σφαίρα στο κεφάλι
Ο καταδικασθείς Ατίκ Αχμέντ AP Photo/Manish Swarup

Νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση έπεσε ο Ατίκ Αχμέντ, πρώην μέλος του κοινοβουλίου της Ινδίας, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για απαγωγές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το al jazzera, ο Αχμέντ πυροβολήθηκε «on camera» το Σάββατο (15/4) μαζί με τον αδελφό του, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στη βόρεια πόλη Πραγιαγκράτζ.

Οι ένοπλοι, που παρουσιάστηκαν ως δημοσιογράφοι, πυροβόλησαν πολλές φορές τον Ατίκ Αχμέντ και τον πρώην πολιτειακό νομοθέτη Ασράφ Άχμεντ, καθώς μεταφέρονταν με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο, όπως δήλωσαν οι αρχές.

Τρεις ύποπτοι παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά τον πυροβολισμό με τουλάχιστον έναν από αυτούς να φωνάζει, «Jai Shri Ram» ή «Hail Lord Ram», ένα σύνθημα που εκφέρουν Ινδουιστές εθνικιστές στην εκστρατεία τους κατά των Μουσουλμάνων.

Τα δύο θύματα ήταν από τη μουσουλμανική μειονότητα της Ινδίας. Η αστυνομία δεν ανέφερε τα κίνητρα για τις δολοφονίες ήταν θρησκευτικά.

Μετά τη δολοφονία, ο επικεφαλής του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές, όπου δολοφονήθηκε ο πολιτικός, απαγόρευσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις ενώ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τη δολοφονία.

Σημειώνεται ότι, ο Αχμέντ είχε υποστηρίξει ότι η ζωή του κινδύνευε από την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ