Στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο θα εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα - Η εντολή του Κιμ
Πανέτοιμος για την εκτόξευσή του είναι ο πρώτος στρατιωτικός κατασκοπευτικός δορυφόρος της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία έχει δώσει ήδη εντολή να προχωρήσουν οι αξιωματούχοι σύντομα σε εκτόξευσή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, μέσα από δοκιμές τόσο βαλλιστικών όσο και κατασκοπευτικών πυραύλων φάνηκε πως η Βόρεια Κορέα μπορεί να στείλει δορυφόρους στο διάστημα.
Ωστόσο, ειδικοί επισημαίνουν πως αμφισβητούν αν διαθέτει κάμερες αρκετά εξελιγμένες για να τις χρησιμοποιήσει για κατασκοπεία από δορυφόρο.
Η δημιουργία ενός διαστημικού συστήματος επιτήρησης είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Κιμ προκειμένου να πιέσει τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τις στρατιωτικές ασκήσεις με σύμμαχο τη Νότια Κορέα και τις διεθνείς οικονομικές κυρώσεις στη χώρα του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κοινά γυμνάσια Νότιας Κορέας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας λόγω Βόρειας Κορέας
Η Βόρεια Κορέα επιβεβαιώνει πως εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο
Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σε παγκόσμιο επίπεδο
13:45
Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τους ψαράδες να χτυπούν το θύμα στο κεφάλι
13:44
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην Eurovision παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
13:39
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:30