Τζέρεμι Χαντ: Πληθωρισμός που ξεπερνά το 10% είναι αποσταθεροποιητικός για την οικονομία
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, τόνισε την Τετάρτη, πως πληθωρισμός που ξεπερνά το 10% λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την οικονομία και δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ έχει σχέδιο για την καταπολέμησή του.
«Όταν ο πληθωρισμός ξεπερνά το 10% είναι αποσταθεροποιητικός για την οικονομία. Δεν είναι καλό επίπεδο, είναι επικίνδυνο να τον αφήσεις εκεί», είπε ο Χαντ στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον ιστότοπο Politico.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, τα οποία έδειξαν μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού στο 10,1%, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι οι αυξήσεις τιμών ασκούν ισχυρές πιέσεις στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.
CULTURE
HBO: Ο Μαχερσάλα Άλι εντάσσεται στο καστ του «Task» στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο
11:35
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αυστηροποίησε τους περιορισμούς που επιβάλλει στους δημοσιογράφους
11:25
ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Ο Γιώργος Μαργώνης αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος Ευρώπης της Philip Morris International με ευθύνη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
11:18
ΚΟΣΜΟΣ
Η στιγμή που ο IDF ισοπεδώνει κτήριο στη Βητυτό - Πέφτει σαν χάρτινος πύργος (vid)
11:15
ΕΛΛΑΔΑ