Τζέρεμι Χαντ: Πληθωρισμός που ξεπερνά το 10% είναι αποσταθεροποιητικός για την οικονομία
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, τόνισε την Τετάρτη, πως πληθωρισμός που ξεπερνά το 10% λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την οικονομία και δεσμεύτηκε πως η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ έχει σχέδιο για την καταπολέμησή του.
«Όταν ο πληθωρισμός ξεπερνά το 10% είναι αποσταθεροποιητικός για την οικονομία. Δεν είναι καλό επίπεδο, είναι επικίνδυνο να τον αφήσεις εκεί», είπε ο Χαντ στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον ιστότοπο Politico.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, τα οποία έδειξαν μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού στο 10,1%, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι οι αυξήσεις τιμών ασκούν ισχυρές πιέσεις στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.
ΕΛΛΑΔΑ
Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα από την κακοκαιρια Byron
09:23
ΕΛΛΑΔΑ
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας: Σώος ο 86χρονος οδηγός του
09:19
ΚΟΣΜΟΣ
Ουκρανία: Απάντηση από τις ΗΠΑ αναμένει το Κρεμλίνο μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα
09:16
ΕΛΛΑΔΑ
Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10
ΕΛΛΑΔΑ