ΚΟΣΜΟΣ

Ανασύρθηκε η σορός του παιδιού που άρπαξε αλιγάτορας σε πάρκο της Disney

Ανασύρθηκε η σορός του παιδιού που άρπαξε αλιγάτορας σε πάρκο της Disney
Διασωστικά σκάφη και περιπολικά της αστυνομίας κατα μήκος της ακτής στο ξενοδοχείο Grand Floridian, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, λίγες ώρες μετά από την επίθεση αλιγάτορα σε δίχρονο αγόρι στο θέρετρο Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα, το βράδυ της Τρίτης REUTERS/Adrees Latif. TPX IMAGES OF THE DAY

Βρέθηκε, τελικά, η σορός του δίχρονου παιδιού, που είχε δεχτεί χθες επίθεση από αλιγάτορα στο πάρκο Disney World του Ορλάντο.

Xρησιμοποιώντας βάρκες, δύτες και ένα ελικόπτερο, η αστυνομία της κομητείας Όραντζ (Orange) βρήκε το μεσημέρι της Τετάρτης άθικτη τη σορό του δίχρονο γιού των Ματ και Μελίσα Γκρέιβς από τη Νεμπράσκα.

Σύμφωνα με τον σερίφη Τζέρι Ντέμινγκς (Jerry Demings), ο θάνατος του άτυχου παιδιού κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε πνιγμό.

«Φυσικά, αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται ερώτημα ότι το παιδί πνίγηκε από τον αλιγάτορα», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ανάφερε, επίσης, ότι είχε μαζί του ιερέα, όταν ανακοίνωσε το δυσάρεστο νέο στους γονείς, που είναι Καθολικοί.

Το πτώμα του Λέιν Γκρέιβς (Lane Graves) βρέθηκε σε λασπώδη έκταση δέκα περίπου μέτρα από το σημείο της χθεσινής επίθεσης, στο ξενοδοχείο Grand Floridian Resort & Spa του πάρκου της Disney.

Disney Grand Floridian 2016 06 15T214513Z 691143163 S1AETKCTEFAA RTRMADP 3 FLORIDA ALLIGATOR CHILD

Αεροφωτογραφία του Grand Floridian, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, λίγες ώρα μετά από την επίθεση αλιγάτορα σε δίχρονο παιδί στην τεχνητή λίμνη του θέρετρου Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα το βράδυ της Τρίτης - Πηγή: REUTERS/Adrees Latif

Ο αλιγάτορας, που πιστεύεται ότι είχε μήκος μεταξύ 1,2 και 2 μέτρων, άρπαξε το αγόρι το βράδυ της Τρίτης, καθώς έπαιζε με το νερό στις όχθες τεχνητής λίμνης του πάρκου και το τράβηξε προς το βυθό της, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πατέρα του να το σώσει.

Η οικογένεια είχε παρακολουθήσει νωρίτερα ταινία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης το μικρό παιδί εθεάθη να παίζει στο νερό της τεχνητής λίμνης Seven Seas Lagoon, που φτάνει σε μέγιστο βάθος τα τρία μέτρα, και όπου απαγορεύεται η κολύμβηση –όπως τονίστηκε από τις αρχές.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, που ακολούθησε το δραματικό περιστατικό, οι αρχές έπιασαν και σκότωσαν πέντε αλιγάτορες στην ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας πιθανά ίχνη του αγοριού, χωρίς όμως να βρουν στοιχεία για το αν κάποιο από τα ερπετά ευθύνεται για την επίθεση.

Αυτό ανέφερε ο Νικ Γουάιλι (Nick Wiley), εκτελεστικός διευθυντής της επιτροπής διατήρησης άγριας ζωής της Φλόριντα (Florida Fish and Wildlife Conservation Commission), διαβεβαιώνοντας ότι ο αλιγάτορας που προκάλεσε την επίθεση θα βρεθεί και θα απομακρυνθεί από το πάρκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ