Γαλλικό «ναι» στην παρακολούθηση διαδηλωτών από την αστυνομία με drones
Με κάμερες μέσω drones θα ελέγχει η γαλλική αστυνομία το πλήθος σε μια ευρεία γκάμα ενεργειών όπως είναι η παρακολούθηση και ο συνοριακός έλεγχος, όπως έγινε γνωστό μετά και την χθεσινή δημοσίευση διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού του 2024 και σε μια περίοδο κατά την οποία η λαϊκή εναντίωση στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του προέδρου Μακρόν έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που συχνά έχουν βίαιη κατάληξη.
Το διάταγμα επιτρέπει στην αστυνομία, τις τελωνειακές αρχές ή στο στρατό να χρησιμοποιούν drones για να αποτρέπουν επιθέσεις εναντίον ανθρώπων ή ιδιοκτησίας, να εγγυώνται την ασφάλεια των συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους, αλλά και να διατηρούν ή να επαναφέρουν τη δημόσια τάξη όταν υπάρχει κίνδυνος σοβαρής διατάραξής της από αυτές τις συναθροίσεις.
Τα drones μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για παρακολούθηση των συνόρων και για διάσωση ανθρώπων, αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς και επιβάλλει ουσιαστικά έναν νόμο για την ασφάλεια που ψηφίστηκε πέρυσι στη βουλή.
Η Γαλλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζήτησε τον περασμένο Μάρτιο τη δημοσιοποίηση με λεπτομέρειες της πολιτικής χρήσης των drones, μεταξύ των οποίων και το είδος των πληροφοριών που αφορούν το εμπλεκόμενο κοινό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επεισοδιακή εισβολή διαδηλωτών στα γραφεία του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι
Διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton στο Παρίσι
Λασίθι: Μαθητής διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο - Βρέθηκαν δύο κιλά χασίς και χιλιάδες ευρώ (pic)
12:44
Αγρότες: Έκλεισαν για έξι ώρες το τελωνείο στον Προμαχώνα - Τι γίνεται σε Ευζώνους, Νίκη και Εξοχή
12:44
Στα «χέρια» της αστυνομίας το αυγό Φαμπερζέ που κατάπιε κλέφτης στη Νέα Ζηλανδία
12:43
«Taylor Swift: The Eras Tour: The End of an Era»: Εμφανίζεται και η μητέρα της Τέιλορ Σουίφτ
12:37