ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία εντάσσεται στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

Η Ουκρανία εντάσσεται στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ
AP Photo/Jean-Francois Badias

Στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντάσσεται η Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν την Πέμπτη (20/4).

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς βρέθηκε την Πέμπτη (20/4) στο Κίεβο προκειμένου να υπογράψει επίσημα συμφωνία εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επισφράγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος επίσημου μέλους.

Σημειώνεται ότι, ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ έχει διοχετεύσει περισσότερους από 88.000 τόνους εξοπλισμού, τροφίμων και φαρμάκων, στην Ουκρανία.

Πιο πρόσφατα, περισσότερες από 1.000 γενήτριες που χρηματοδοτήθηκαν πλήρως από την ΕΕ κινητοποιήθηκαν στην Ουκρανία από τα στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα rescEU.

Τώρα, ως πλήρες μέλος, η Ουκρανία θα μπορεί επίσης να αποστέλλει βοήθεια μέσω του Μηχανισμού τη στιγμή που μια άλλη χώρα βρίσκεται σε κρίση.

Επίσης, η ΕΕ χορηγεί επίσης επιπλέον 55 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική χρηματοδότηση στην Ουκρανία πέραν των 145 εκατ. ευρώ που είχαν ήδη χορηγηθεί στις αρχές του έτους. Αυτή η νέα ανθρωπιστική χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία για τον επόμενο χειμώνα, επισημαίνει η Κομισιόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ