Σουδάν: Συμφωνήθηκε εκκένωση διπλωματών και πολιτών από το Χαρτούμ
Ανανεώθηκε:
Με τις μάχες να μαίνονται για 8η ημέρα στο Σουδάν και εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν χάσει την ζωή τους ο Σουδανικός Στρατός φαίνεται πως ήρθε σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Κίνας, προκειμένου να υπάρξει άμεσα εκκένωση διπλωματών και πολιτών από την περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Εθνικού Στρατού του Σουδάν θα γίνει προσπάθεια αρχικά να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο υπό τον απόλυτο έλεγχο των δυνάμεων του Στρατού των ατόμων που θα δηλωθούν για την συγκεκριμένη επιχείρηση και στη συνέχεια θα γίνει η εκκένωση πιθανότατα από αέρος.
Σημειώνεται πως και τις προηγούμενες ημέρες είχαν συμφωνηθεί μεμονωμένες επιχειρήσεις εκκενώσεις ξένων πολιτών αλλά ποτέ δεν προχώρησαν για λόγους ασφαλείας.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται πως δείχνει ότι ο στρατός του Σουδάν ελέγχει πλήρως το αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα, Χαρτούμ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σουδάν: Δεύτερη εβδομάδα συγκρούσεων, καμία διέξοδος από την κρίση δεν είναι ορατή
Σουδάν: Σε ετοιμότητα ο αμερικανικός στρατός για πιθανή εκκένωση της πρεσβείας στη χώρα
Ο Όμιλος ONEX ιδρύει την ONEX Rolling Stock & Integrated Systems – Στρατηγική συνεργασία με την κορεατική SSRST
20:12
Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για επίθεση σε άνδρα από τη σύντροφό του - Του δάγκωσε το αυτί και του έκοψε κομμάτι
20:00
Γερμανία: Το ΝΑΤΟ άρχισε τον στρατηγικό σχεδιασμό για μια αποστολή στην Αρκτική
19:49
ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς
19:40