Πέφτει η δημοτικότητα του Μακρόν - Δυσαρεστημένοι τρεις στους τέσσερις Γάλλους
Ανανεώθηκε:
Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κυρίως λόγω της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αυτό το μηνιαίο βαρόμετρο, μόνο το 26% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τον πρόεδρο της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δεν είναι όμως το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Η δημοτικότητα του Μακρόν είχε πέσει στο 23% τον Δεκέμβριο του 2018, στο αποκορύφωμα της κρίσης των «Κίτρινων Γιλέκων». Σε σύγκριση όμως με τον Απρίλιο του 2022, όταν επανεξελέγη στην προεδρία, η δημοτικότητά του εμφανίζεται μειωμένη κατά 15 μονάδες.
Από το 72% που εκφράζει δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο, το 47% δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο», ποσοστό αυξημένο κατά επτά μονάδες.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά στο διάστημα 14-21 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.955 ατόμων. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 1-2,3%.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατασχέθηκαν κατσαρόλες και τηγάνια σε διαδήλωση κατά του προέδρου Μακρόν
Έσβησαν τα φώτα στην επίσκεψη Μακρόν σε σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας
Πώς διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ μετά την αύξηση του κατώτατου - Παραδείγματα
05:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
04:00
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00