ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο σε ευρωβουλευτή από το Λουξεμβούργο για bullying στο προσωπικό της

Πρόστιμο σε ευρωβουλευτή από το Λουξεμβούργο για bullying στο προσωπικό της
Η ευρωβουλευτής Μόνικα Σεμέδο από το Λουξεμβούργο European Parliament

Πρόστιμο για εκφοβισμό προσωπικού επιβλήθηκε στην ευρωβουλευτή Μόνικα Σεμέδο από το Λουξεμβούργο την περασμένη εβδομάδα, ενώ είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Στην ευρωβουλευτή, η οποία συμμετέχει ως ανεξάρτητη στο φιλελεύθερο όμιλο Renew Europe, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.380 ευρώ την Τρίτη από την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Χαβιέ Μπέτελ, αρχηγός του κόμματος από το οποίο έφυγε η Σεμέδο πέρυσι, καταδίκασε τη συμπεριφορά της, αναφέρει το Politico.

Η Σεμέδο δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προσφύγει στο δικαστήριο για να ακυρώσει την απόφαση.

«Η κα Σεμέδο θα ασκήσει προσφυγή για την ακύρωση αυτής της απόφασης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», έγραψε η Σεμέδο σε δήλωση την Παρασκευή. Η Σεμέδο είπε ότι αναμένει ότι το δικαστήριο «θα αναγνωρίσει τόσο την έλλειψη βάσης των κατηγοριών που της ασκήθηκαν όσο και την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Σεμέδο έγραψε επίσης ότι «αρνείται κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς για την παρενόχληση, οι οποίοι εξετάστηκαν από μια εσωτερική κοινοβουλευτική επιτροπή, και είπε ότι «ουσιαστικά στοιχεία» αγνοήθηκαν από την επιτροπή, η οποία αποτελείται από συναδέλφους βουλευτές. Υποστήριξε επίσης ότι της αρνήθηκαν τη δυνατότητα να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου της και ότι η Μέτσολα αρνήθηκε να ακούσει την δική της εκδοχή της ιστορίας.

Η Μέτσολα είπε ότι πήρε την απόφασή της «αφού έλαβε υπόψη τις παρατηρήσεις του ενδιαφερόμενου μέλους», όταν ανακοίνωσε την ποινή αυτή την εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της Μετσόλα είπε: «Δεν σχολιάζουμε αυτές τις διαδικασίες, αλλά έχει φυσικά το δικαίωμα να προσφύγει στο δικαστήριο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ