Γκουτέρες: Η βία στο Σουδάν κινδυνεύει να γίνει καταστροφική πυρκαγιά
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε τη Δευτέρα πως η βία στο Σουδάν «κινδυνεύει να γίνει καταστροφική πυρκαγιά μέσα στο Σουδάν που μπορεί να καταπιεί όλη την περιοχή και πιο πέρα» και κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να ασκήσουν στο μέγιστο την επιρροή τους.
«Πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να απομακρύνοουμε το Σουδάν από το χείλος της αβύσσου», είπε ο Γκουτέρες στο 15μελές Συμβούλιο και πρόσθεσε πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν φεύγουν από το Σουδάν.
«Στεκόμαστε δίπλα τους αυτές τις τρομερές ώρες», είπε. «Έχω δώσει άδεια για προσωρινή μεταφορά εντός και εκτός Σουδάν μελών του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών».
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μεταφέρει εκατοντάδες μέλη του προσωπικού τους και εξαρτώμενα από αυτά μέλη των οικογενειών τους από το Χαρτούμ σε άλλες τοποθεσίες στο Σουδάν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο Γκουτέρες επανέλαβε την έκκλησή του σε όλα τα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επιτρέψουν στους αμάχους να απομακρυνθούν από περιοχές που επηρεάζονται από τις συγκρούσεις, προσθέτοντας πως ο ΟΗΕ θα συνεχίσει την εργασία του με το προσωπικό του τόσο εντός όσο και εκτός Σουδάν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κίρμπι: Δεν γνωρίζουμε πόσοι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται στο Σουδάν
Στους 28 οι Έλληνες διασωθέντες από το Σουδάν - Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού
ΕΝΩ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ: Πιθανά σενάρια χτυπήματος στο Ιράν εξετάζουν οι ΗΠΑ - Σκηνές χάους σε ολόκηρη τη χώρα
22:46
Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία δεν θα ανεχτεί την ανάπτυξη ευρωπαϊκών ή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία»
22:34
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια – Αγ. Ανδρέας του Προαστιακού Πατρών
22:22
Ριπές ανέμου με ταχύτητες πάνω απο 150 χλμ/ώρα χτύπησαν την Αλεξανδρούπολη - Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές (vids)
22:10