ΚΟΣΜΟΣ

Και δεύτερος αμερικανός πολίτης νεκρός στο Σουδάν

Και δεύτερος αμερικανός πολίτης νεκρός στο Σουδάν
Συντρίμμια σπιτιού που χτυπήθηκε στις πρόσφατες μάχες στο Χαρτούμ AP Photo / Marwan Ali

Ακόμη ένας Αμερικανός πολίτης έχασε σήμερα την ζωή του στο Σουδάν κατά την διάρκεια των μαχών που μαίνονται στην Πρωτεύουσα της χώρας, Χαρτούμ.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ο οποίος υπογράμμισε πως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά τεταμένη και επικίνδυνη και πως οι προσπάθειες των ΗΠΑ προκειμένου να εκκενωθούν οι πολίτες της χώρας συνεχίζονται με επιχειρήσεις από το Τζιμπουτί.

Σημειώνεται πως σήμερα στο Σουδάν ζουν περισσότεροι από 14.000 πολίτες με Αμερικανικό διαβατήριο αλλά και οι οικογένειές τους. Άγνωστο παραμένει με πόσους από αυτούς είναι σε επικοινωνία οι αρχές των Ηνωμένες Πολιτειών οι οποίες πριν από λίγες μόλις ημέρες κατάφεραν με συντονισμένες ενέργειες να εκκενώσουν το πολιτικό και διπλωματικό προσωπικό τους που βρισκόταν εγκλωβισμένο στη χώρα.

Ο Τζον Κίρμπι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στην σημερινή ενημέρωση για το πόσοι Αμερικανοί πολίτες και οι οικογένειές τους έχουν υποβάλλει επίσημο αίτημα εκκένωσης, ούτε και το εάν οι Αμερικανικές αρχές συνεργάζονται και με άλλες χώρες, όπως η Γαλλία προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους πολίτες τους από την εμπόλεμη ζώνη.

Σημειώνεται πως σήμερα είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκένωσης από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης που έχουν πολίτες μέσα στο Βόρειο Σουδάν με την Γαλλία μέχρι στιγμής να διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικά ρόλο στην εκκένωση πολιτών από ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ