Καβγάς Μακρόν με πολίτη σε λαϊκή: «Πουλάτε φούμαρα» - «Λες βλακείες»
Αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν «κολύμπι στο πλήθος» πραγματοποίησε απροειδοποίητα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν φτάσει στον επίσημο προορισμό του στην ανατολική Γαλλία, όπου τον ανέμεναν περίπου 200 διαδηλωτές, σταμάτησε σε μία λαϊκή αγορά στην πόλη Ντολ, όπου για αρκετή ώρα συνομίλησε και μάλιστα αρκετές φορές λογομάχησε, με εμπόρους και πολίτες που ήταν παρόντες.
Μάλιστα ένας εξ αυτών είπε στον Μακρόν ότι «πουλάει φούμαρα» και έχει αυξήσει τους φόρους, με τον Μακρόν να του απαντά πως «λέει βλακείας», ωστόσο στο τέλος έκλεισαν τον διάλογό τους φιλικά.
Σε μια κυρία που του είπε πως οι μεταρρυθμίσεις του καθυστερούν, ο Γάλλος πρόεδρος της είπε: «γ@..το κι εγώ θα ήθελα να πάνε πιο γρήγορα».
Στη συνέχεια ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στον επίσημο προορισμό του, στο κάστρο του Ζου, όπου μίλησε για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Γαλλο-Αϊτινού στρατηγού Τουσέν Λουβερτούρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στους αγώνες υπέρ της κατάργησης της δουλείας.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ο Λουβερτούρ αντιλήφθηκε εξ αρχής πως η απλή ανυποταξία ως μορφή πάλης κατά της δουλείας ήταν μάταιη και γι αυτό τάχθηκε υπέρ της επανάστασης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Μακρόν «εξαφάνισε» το πολυτελές ρολόι του, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου
Γαλλία: Ταραχές επί... Μακρόν: Εκατοντάδες προσαγωγές, 441 αστυνομικοί τραυματίες
Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική - Κατασχέθηκαν πάνω από 26 κιλά κοκαΐνης
18:41
Το Ιράν διέκοψε την διέλευση των δεξαμενόπλοιων από τα Στενά του Ορμούζ λόγω επιθέσεων στο Λίβανο
18:37
Συναγερμός στο ΑΠΘ: Φοιτητής διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα - Ιχνηλατούνται οι επαφές του
18:30
Εκτός συμφωνίας ο Λίβανος δηλώνει ο Τραμπ - Σταματά η διέλευση τάνκερ απο τα Στενά του Ορμούζ λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών
18:26